Hyppää pääsisältöön

10 kysymystä putkiremontista: miten kauan remontti kestää?

Putkiremontti kestää 10-13 viikkoa, kun tehdään urakka perinteisellä tavalla, jossa korvataan kaikki putket ja laitetaan kylpyhuoneet täysin uusiksi. Putkiremontti-sarjan asiantuntijat pohtivat keskustelussaan, että miten hankaluuksia voisi helpottaa.

Ohjelman logolla ryhmäkuva versio 2 Huhmarniemet mukana oikeassa laidassa
Ohjelman logolla ryhmäkuva versio 2 Huhmarniemet mukana oikeassa laidassa Kuva: Yle/Mikko Käkelä ryhmäkuva logolla 2

Satopihlajan taloyhtiössä eli tv-sarjan taloissa yritettiin urakkaa nopeuttaa silläkin, että uudet putket tuotiin porraskäytävään. Se mahdollisti sen, että rakennusporukka pystyi työskentelemään yhtä aikaa kahdessa paikassa. voidaan työskennellä kahdessa tilassa yhtä aikaa

Useimmiten omasta kodista on lähdettävä evakkoon, koska melu, pöly ja vaiva vaan ovat liian hankalia kestää.

Putkiremontti-sarjan asiantuntijoita ihmetyttää, ettei markkinoille ole tullut erilaisia kompakteja asumisratkaisuja, tyyliin japanilaiset kapselihotellit. Tai miksei työmaaparakista voisi tuunata talon pihalle version, jota olisi tuunattu kodin suuntaan ja sisustettu kodikkaammaksi kuin peruskäytössään.

Eli olisiko tulevaisuudessa mahdollista, että pihaan tuotaisiin kontti kapseleita - ja unten maille.

KATSO myös 10 kysymystä putkiremontista -nettisarjan muut osat:
- ensimmäinen osa: milloin remontti pitää aloittaa?
- toinen osa: mikä remontissa maksaa?
- kolmas osa: millaiset muutokset kotiin ovat mahdollisia?

Putkiremontti-tv-sarjan jaksot Yle Areenassa.

Tv-sarjan taloyhtiön asukkaiden elämää seurataan myös Facebookissa.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.