Hyppää pääsisältöön

Pelaaja: Suomen roller derby on muuttumassa

Tampere Rolling Bro'ssa pelaava Aki Saari kertoo, miten laji on muuttumassa.

Keskellä oleva Aki Saari kävi YleX Viikonlopun vieraana.

Suomessa on ollut muutamia aktiivisia naisten roller derby -joukkueita vuodesta 2009 alkaen. Nyt myös miehet ovat aktivoitumassa ja Suomeen on perustettu kaksi joukkuetta. Toinen pelaa Tampereella ja toinen Kouvolassa.

Tampere Rolling Bro's -joukkueen Urpo Kekkonen eli oikealta nimeltään Aki Saari kertoo, että laji on muuttumassa. Hänen mukaansa esimerkiksi härskit lempinimet pelaajien pelipaidoissa ovat muuttumassa oikeiksi nimiksi.

- Tuntuu siltä kuin laji on menossa siihen suuntaan, että vaatetuksen ja oheistoiminnan rooli pienenee. Keskitytään enemmän urheiluun, Saari sanoo YleX Viikonlopun haastattelussa.

Naisten peleissä on nähty verkkosukkahousuja ja mikrosortseja sekä maalauksin merkittyjä kasvoja.

- Jos sen katsoo räväkäksi pukeutumiseksi, niin kyllä meillä moni pelaa legginsseissä tai jossain lyhyissä kireissä sortseissa, mutta kyllä mä näen siinä urheiluaspektin ihan selkeesti. Onhan niillä mukava liikkua, Tampere Rolling Bro'sin Saari sanoo.

Lajin pariin Saari kertoo siirtyneensä sen kautta, että aloitti vuoden 2013 alussa naisten pelien tuomaroinnin. Pelejä tuomaroivista miehistä sitten lopulta syntyi oma noin 20 aktiivisen pelaajan joukkue, joka harjoittelee Tampereella.

Tampere Rollin' Bros Facebookissa

Kuuntele haastattelu kohdasta 03:20:55.

Lue myös:

Roller Derby -harrastajat: Naisten joukkuelajit ovat lesbovaltaisia

Roller derby on vaikeasti vakuutettava laji

YleX selvitti: Miksi roller derbyn harrastajien on hankala saada vakuutuksia?

Roller Derby –harrastajat: Laji ei ole ohimenevä ilmiö

Roller derbyssä roolinimillä on tärkeä merkitys

Lähteet: YleX Viikonloppu