Hyppää pääsisältöön

Bitcoinin arvo on romahtanut rajusti vuodessa

Bitcoinin arvo on laskenut vuodessa lähes tuhannella dollarilla.

Eteläkorealainen leipomo alkoi hyväksymään bitcoinit maksuvälineenä joulukuussa 2013. // Kuva: EPA / YONHAP

Bittivaluutta bitcoinin arvo on pudonnut vajaan vuoden aikana lähes tuhannella eurolla. Viikonloppuna yhden bitcoinin arvo oli noin 290 dollaria eli noin 230 euroa, kun vielä viime joulukuussa bitcoinista joutui maksamaan yli 1100 dollaria eli noin 870 euroa.

BBC:n haastattelema talousasiantuntija arvioi, että yksi syy arvon laskemiselle on bitcoinien lisääntynyt louhiminen, jossa käytetään hyväksi yhä tehokkaampia tietokoneita ja tekniikoita. Asiantuntija sanoo, että suunnilleen joka 10 minuutti syntyy 25 uutta bitcoinia. Vuorokaudessa määrä hipoo hänen mukaansa 3600 bitcoinia, joiden arvo on euroissa noin 990 miljoonaa.

The London School of Economicsin asiantuntija sanoo, että louhijat käyttävät syntynyttä rahaa muun muassa sähkölaskuihin, jotka ovat isoja louhintaan käytetyn tietokonearsenaalin takia.

Bitcoinin nykyinen arvo on rajusta laskusta huolimatta tuplaantunut vuoden takaiseen verrattuna.

Päivitetty 7.10.2014: Korjattu vuorokaudessa louhittujen bitcoinien arvo euroissa.

Lue myös:

Mikä ihmeen bitcoin? Verkkovaluutan lyhyt oppimäärä

YleX osti bitcoinilla hampurilaisen – näin nettivaluutalla maksaminen käytännössä toimii

Bitcoin-harrastaja: Megaluokan huijaus olisi jo paljastettu

Suomalainen Bitcoin-aktiivi: Tulevaisuudessa ei tarvita valtiota

Lähteet: BBC

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.