Hyppää pääsisältöön

Pulp Fiction 20 vuotta myöhemmin

Pulp Fiction -juliste
Pulp Fiction -juliste Kuva: Miramax pulp fiction

Pulp Fiction -elokuva sai vuonna 1994 Cannesin pääpalkinnon Kultaisen palmun ja Oscarin parhaasta käsikirjoituksesta. Quentin Tarantinon ohjaamaa elokuvaa pidettiin 20 vuotta sitten rajoja rikkovana ja elokuvan ilmaisukeinoja uudistavana virstanpylväänä. Vieläkö moderni on modernia? Kuinka tarina ja hahmot ovat kestäneet aikaa? Quentin Tarantinon ohjaamasta Pulp Fiction -elokuvasta keskustelevat ohjaaja-käsikirjoittaja Laura Ruohonen ja toimittaja Jukka Kuosmanen.

Pulp Fiction -elokuvan tekijöitä
Pulp Fiction -elokuvan tekijöitä Kuva: Miramax pulp fiction -elokuvan kuvaukset

Ylen elokuvatoimittajana vuonna 1994 Cannesin elokuvajuhlilla ollut Kati Sinisalo tapasi ohjaaja Quentin Tarantinon ja Pulp Fiction –elokuvan tähtinäyttelijöitä. Millaista maailman kuuluisimmilla elokuvafestivaaleilla tuolloin oli? Millaisia olivat luonnossa Pulp Fiction –elokuvan tähdet ja ohjaaja?

Cannes 2014 - PULP FICTION : Montée des Marches

Punaisella matolla Pulp Fictionin 20-vuotissynttäreitä juhlistavat Quentin Tarantino, Uma Thurman ja John Travolta.

Pulp Fiction –elokuvan hahmoja ja näyttelijöitä

Samuel L. Jackson kahvilla
Samuel L. Jackson kahvilla Kuva: Miramax pulp fiction

Pumpkin - Tim Roth
Yolanda - Amanda Plummer
Vincent Vega - John Travolta
Jules Winnfield - Samuel L. Jackson
Butch Coolidge - Bruce Willis
Marsellus Wallace - Ving Rhames
Jody - Rosanna Arquette
Lance - Eric Stoltz
Mia Wallace - Uma Thurman
Buddy Holly - Steve Buscemi
Captain Koons -Christopher Walken
Jimmie Dimmick - Quentin Tarantino
Mr. Wolf - Harvey Keitel
Esmarelda Villalobos - Angela Jones

 • Zombit tulevat!

  Kun zombit laahustivat kohti katsojaa vuonna 1968, George A. Romeron elokuvassa Night of the Living Dead, ne olivat jotakin uutta. Ne olivat uudenlaisia hirviöitä. Sen jälkeen zombit ovat olleet kauhuelokuvien ja koko populaarikulttuurin vakioainesta. Muutaman vuosikymmenen aikana on tehty satoja zombielokuvia, ja tehdään edelleen. Zombit eivät kuole. Filmiryhmän vieraana elokuvaohjaaja Marko Mäkilaakso.

 • Pulp Fiction 20 vuotta myöhemmin

  Pulp Fiction -elokuvan USA:n ensi-illasta tulee lokakuussa 20 vuotta. Onko palkittu, moderni ja kehuttu elokuva vielä moderni? Miksi elokuva oli vuonna 1994 niin mieleenpainuva? Filmiryhmän vieraana käsikirjoittaja-ohjaaja Laura Ruohonen. Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • Lapset, elokuvat ja Mark Cousins

  "Movies are like kids, kids are like movies." Mitkä ovat perusteet lasten ja elokuvien sukulaisuudelle, Mark Cousins? Entä mikä elokuvaesseessä on niin hienoa? Filmiryhmä Yle Radio 1:ssä 18.9.

 • Äänimies kauhutehtaassa

  Millainen suhde on avantgardella ja kauhuelokuvilla? Miten elokuvien äänimaailma ohjaa katsojien tunteita? Näitä kysymyksiä pohtii Berberian Sound Studio -elokuvan ohjaaja Peter Strickland Filmiryhmän haastattelussa to 11.9. klo 17.20 ja ti 16.9. klo 21.15.