Hyppää pääsisältöön

Mitä haluaisit nähdä Prisma Studiossa - äänestä ja ehdota!

Prisma Studion suuressa katsojan valinnassa pääset päättämään tämän vuoden viimeisen ohjelman aiheen. Ohjelma esitetään 2.12.2014 TV1:llä klo 20. Äänestä viimeistään 31.10., niin ehdin toteuttaa jutun tieteellisen tarkasti.

Valitsin tähän muutaman aiheen, joista olen aina halunnut tehdä jutun. Voit äänestää näistä tai ehdottaa jotain aivan muuta. Tieteellisen vinkkelin löytää kyllä aiheeseen kuin aiheeseen.

1) Tiedevinkit deittailuun.
Prisma Studio testaa puolestasi tieteelliset keinot pokailuun. Mitä kannattaa laittaa treffeille päälle, minne deitti kannattaa viedä ja miten hajulla huijataan.

2) Näin luen ajatuksesi
Ajatusten lukeminen on jo mahdollista. Ihan oikeasti ei scifisti. Mitä ajatuksia meistä osataan lukea ja miten? Entä tulevaisuudessa - voidaanko muistomme lukea aivoistamme?

3) Meitsi tekee nettihitin
Mitä ihmettä tarvitaan netti-ilmiön luomiseen. Haluammeko katsella mielummin kissoja, tissejä vai sitä kun joku avaa paketteja? Ja miksi? Tieteellisen tiedon avulla aion tehdä maailman klikatuimman nettiklippivideohitin!

Äänestä Prisma Studion aihe

Näin luen ajatuksesi
56% (106 ääntä)
Tiedevinkit deittailuun.
17% (32 ääntä)
Meitsi tekee nettihitin
11% (20 ääntä)
Ääniä yhteensä: 189
 • Kaasupallo herää unestaan – luvassa roihuja ja ryöpsähdyksiä taivaalla

  Auringossa alkaa taas tapahtua

  Parin vuoden ajan kestänyt rauhallisuus on nyt päättymässä: Auringon pinnalta on havaittu ensimmäiset merkit uuden aktiivisuusjakson alkamisesta. Pian Aurinko on todennäköisesti taas innokkaimmillaan, röyhäyttelee ulos avaruuteen suuria protuberansseja ja sen pintaa koristavat suuret pilkkuryhmät. Tuloksena saattaa olla sähköverkkoja sammuttavia avaruusmyrskyjä ja satelliitteja jumittavia hiukkashyökkäyksiä.

 • Pidä varasi, Elon – kiinalaiset lähettävät sähköauton Marsin pinnalle nyt kesällä

  Kuusipyöräinen kiinalaisrooveri suuntaa Marsiin heinäkuussa

  Avaruusyhtiö SpaceX sinkosi näyttävästi kaksi vuotta sitten punaisen urheiluauton avaruuteen radalle, jolla se käy kääntymässä Marsin radan tienoilla. Temppu oli upea suoritus, ja niin ovat Elon Muskin avaruusyhtiön muutkin avaruustoimet, mutta niiden varjoon on kuitenkin jäänyt se, mitä Kiinassa tapahtuu parhaillaan.

 • Avaruudesta tulee toistuvasti omituisia radiopulsseja – viimeisimmän niistä havaittiin tulevan lähes naapurista

  Avaruudessa pamahtelee koko ajan, mutta emme vain näe sitä

  Tähtitieteilijät ovat havainneet jo yli 150 voimakasta, yllättävää radiopulssia, joiden alkuperästä voi esittää vain arvauksia. Monet pulssit ovat olleet toistuvia, mikä on saanut mielikuvituksen laukkaamaan ja pohtimaan, olisivatko ne viestejä vierailta sivilisaatioilta. Niin sanotut nopeat radiopurskeet ovat tulleet tähän mennessä kaukaa Linnunradan ulkopuolelta, mutta tuorein huhtikuun lopussa havaittu pystyttiin paikantamaan tulevan omasta galaksistamme. Siis muihin verrattuna ihan naapurista. Mistä oikein on kyse?