Hyppää pääsisältöön

Prisma: Kyllä lääkäri tietää

Prisma: Kyllä lääkäri tietää, Michael Mosley, yle tv1
Tohtori Michael Mosley haluaa selvittää, minkälaisia ilmansaasteita hän on Lontoossa hengittänyt. Prisma: Kyllä lääkäri tietää, Michael Mosley, yle tv1 Kuva: © BBC 2013 prisma: kyllä lääkäri tietää

TV1 maanantaisin 20.10. - 3.11.2014 klo 19.00 - 19.50 , uusinta tiistaisin klo 23.00 ja lauantaisin klo 15.45
Yle Areenassa 7 päivää

Lääkäri Michael Mosley kollegoineen tutkii, pitävätkö monien tuntemat lääketieteelliset väittämät paikkaansa.

Lehtiotsikoissa ja mainoksissa luvataan, että probioottijugurtit ovat terveydelle hyväksi ja aspiriini auttaa elämään kauemmin, mutta miten asia oikeasti on? Voiko olla lihava ja silti hyväkuntoinen? Aiheuttaako kahvinjuonti syöpää ja onko istuminen haitallisempaa kuin tupakointi?

Mosley kollegoineen testaa terveyteen liittyviä myyttejä itse ja koehenkilöitä tarkkailemalla. Kolmiosaisessa sarjassa (Trust Me I'm a Doctor) hän perehtyy myös lähitulevaisuuden lääketieteeseen.

20.10. Voiko lihava olla hyväkuntoinen?

Tohtori Michael Mosley kollegoineen tutkii, pitävätkö monien tuntemat lääketieteelliset väittämät paikkaansa. Voiko olla lihava ja silti hyväkuntoinen ja auttaako aspiriini elämään pitempään?

27.10. Tarvitsenko statiineja?

Paraneeko selkäkipu antibiooteilla ja onko vitamiinipillerien popsiminen vain rahanhukkaa? Gabriel Weston pääsee seuraamaan kohdunsiirtoa, ja Michael Mosley pohtii statiinien tarvettaan.

3.11. Onko kahvi pahasta?

Millaisen uhkan puut voivat terveydelle aiheuttaa? Onko kahvi pahasta? Gabriel Weston tutustuu uuteen migreeninhoitomuotoon ja Saleyha Ahsan perehtyy hukkuneen elvytykseen.

Tuotanto: BBC. Britannia, 2013.

Lisää verkossa:
Trust Me I´m a Doctor (ohjelman kotisivut)

Kommentit