Hyppää pääsisältöön

Borgiat, maan ja taivaan valtiaat

Pyhä perhe: Cesare Borgia (Francois Arnaud), Rodrigo Borgia (Jeremy Irons) ja Lucrezia Borgia (Holliday Grainger).
Pyhä perhe: Cesare Borgia (Francois Arnaud), Rodrigo Borgia (Jeremy Irons) ja Lucrezia Borgia (Holliday Grainger). Pyhä perhe: Cesare Borgia (Francois Arnaud), Rodrigo Borgia (Jeremy Irons) ja Lucrezia Borgia (Holliday Grainger). Kuva: Yle Kuvapalvelu the borgias;jeremy irons

Borgiat, maan ja taivaan valtiaat (16) (The Borgias, S3) uusia jaksoja
Yle TV2 sunnuntaisin 2.11.14 alkaen klo 21

Myrkkymaljan jälkeen

The Borgias –sarjan toisen kauden lopussa historia pääsi toistamaan itseään. Julma Jumalan mies, Rodrigo Borgia, sai maistaa omaa lääkettään, ja myrkky on viedä häneltä hengen. Uutinen paavin kohtalosta leviää salamannopeasti ja kardinaalit kerääntyvät korppikotkain lailla hänen ympärilleen suremaan. Vai odottavatko he malttamattomina hänen kuolemaansa?

Spekulointi käy kiivaana ja kulisseissa on laadittu suunnitelmia. Jos paavi kuolee, kuka perii himoitun pestin? Jos vihattu Borgian perheen päämies kuolee, miten käy hänen perheensä? Kuka oikein on murhasuunnitelman takana? Vai onko heitä useampia, sillä muuan paavin vihollisista hämmentyy uutisen kuullessaan.

Valoa vai varjoja?

Vain Lucrezian neuvokkuus pelastaa paavin hengen. Mutta mitä miehestä on jäljellä hänen käytyään kuoleman rajalla? Näkikö hän siellä Jumalansa? Cesare käyttää voimatoimia kaivaakseen murhayrityksen syylliset esiin, mutta helppoa se ei tule olemaan. Sillä jos kohta yhden salamurhan onnistuu estämään, jossain punotaan jo uusia juonia paavin syrjäyttämiseksi.

Myös Rodrigo Borgialla itsellään on suuria suunnitelmia paavin pestin jatkuvuuden suhteen, mutta onko hän enää voimissaan viedäkseen niitä läpi? Varsinkin kun viholliset keräävät ympärilleen tiiviitä liittoutumia estääkseen paavin yltiöpäiset aikeet.

Ovatko edes paavin ainoat luotetut, oma perhe, loputtomiin hänen tukenaan, vai jääkö hän yksin suuruudenhulluine suunnitelmineen? Onko lopulta edes Jumala hänen puolellaan? Kuinka suuri on synnin palkka ja kuka sen maksaa?

Rooleissa: Jeremy Irons, François Arnaud, Holliday Grainger, Lotte Verbeek, Joanne Whalley, Colm Feore, Sean Harris, Gina McGee, Peter Sullivan, etc. Alkuperäisidea ja käsikirjoitus: Neil Jordan.

Tuotanto: CBS, Showtime Network, Take 5 Distribution Inc., Octagon, Yhdysvallat, 2013.

Lisätietoja
sarjan sivuilta
Facebookissa
Traileri Youtubessa

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua