Hyppää pääsisältöön

Heikki Turunen kirjoitti freudilaisen kirjan

Kirjailija Heikki Turunen miettii
Kirjailija Heikki Turunen Kirjailija Heikki Turunen miettii Kuva: Yle/ Heikki Haapala kirjailija heikki turunen

Kirjailija Heikki Turunen luonnehtii uusinta kirjaansa Karjalan kuningas freudilaiseksi kirjaksi. Nuoren miehen seksuaaliset patoutumat on teema, joka ei jätä Heikki Turusta rauhaan.

Heikki Turusen uudessa romaanissa Simpauttajasta tutut henkilöt, veljekset Imppa ja Otto sekä lehtimies Jomppa, saavat purettua turhautuneen seksuaalisuutensa. Freudin seksuaaliteoria on Turuselle tuttu. Sen mukaan riitainen koti ja vanhempien onneton avioelämä altistavat lapsen kohtalokkaisiin seksuaalisiin kehityshäiriöihin ja neurooseihin.

- Tämä on totta omalla kohdallani. Vaikka Freudia kuinka haukutaan, niin tässä asiassa hän on varmasti oikeassa, sanoo Turunen painokkaasti.

Todellisuus oin tarinaa julmempi

Heikki Turunen kertoo pakottavasta tarpeesta kirjoittaa romaani, jossa kerrotaan intiimeistä asioista.Simpauttajassa on tarina naispatsaita itselleen veistelevästä Otosta. Se sai pari vuotta sitten uuden käänteen, kun Heikki Turuselle kerrottiin Oton esikuvan kohtalo. Pojan itsemurha vaati Turusta kirjoittamaan Simpauttajan Otolle jatkotarinan.

- Simpauttajan väliajalla Lieksan kesäteatterissa luokseni tuli pariskunta, joka kysyi, tiedänkö mitä tapahtui sille pojalle, josta aikoinaan kirjoitin. Sekä kirjan Otto, että hänen todellinen esikuvansa, loivat rakkauden kaipuussaan naisia itselleen. Lopulta kumpikin särkyy.

Se miten tärkeää seksuaalisuus on, paljastui Turuselle vasta Simpauttajan myötä.

Riitainen koti ja vanhempien onneton avioelämä altistavat lapsen kohtalokkaisiin seksuaalisiin kehityshäiriöihin ja neurooseihin. - Freud

-Tyttöystävä oli maailman tärkein asia. Kaikki muu oli toissijaista. Kuinka suurta olikaan turhautuminen, jos ei tyttöä löytynyt, muistelee Turunen omaa nuoruuttaan.

Kuuntele Arvojen löytöretkellä: Kirjailija Heikki Turunen ruotii miesten seksuaalisuutta
ma 13.10.2014 klo 17.20 Yle Radio 1 ja Yle Areena.

Karjalan kuningas ilmestyy lokakuussa 2014

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri