Hyppää pääsisältöön

Jauhon kauppa

Jauhon kaupan omistaja Annikki Jauho taikoo itselleen vahingossa leluapinasta elävän apinakaverin, eivätkä loitsut lopu siihen. Kymmenosainen sarjanäytelmä esitettiin vuonna 2002.

Tietolaatikko

Ohjelmasta saa julkaista Elävässä arkistossa vain otteita.

Annikki Jauholla on pulma: rinkilät pitäisi saada paistettua, mutta kokki on lähtenyt lipettiin. Nimestään huolimatta Annikki ei ole kovin kummoinen jauhopeukalo, joten hän turvautuu isotäti-Wilhelmiinan loitsukirjaan. Yrittäessään taikoa itselleen uutta kokkia, loitsiikin Annikki vahingossa leluapinasta elävän.

Siitä lähtien Jauhon kaupassa ei taioissa säästellä, kun Annikki kääntyy Wilhelmiinan loitsujen puoleen kaikissa ongelmissaan: toisinaan pitää saada hiiva toimimaan supernopeasti ja toisinaan tarvitaan lääkettä äkämäkäaamun taltuttamiseksi.

Aina taiat eivät onnistu ihan täydelliseksi. Kun Annikin rakas radio poksahtaa rikki, hän koettaa taikoa apinalle puhekyvyn. Taikajuoma kuitenkin valuu vääriin suihin ja siitä lähtien Annikilla onkin seuranaan laulava kaalinkerä. Rohkeussiirappi tekee Annikin ujosta ihastuksesta Einarista hieman liian ronskin.

Teksti: Sonja Fogelholm

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto