Hyppää pääsisältöön

Koulutyttö päihitti parhaat miehet autojen tarkkuuskilpailuissa

Nuoret kisailivat Tampereella syksyllä 1965 muun muassa Austin Minin monivaiheisessa peruutuksessa ja ohjastivat autoa tarkasti laudan päällä. Kisoissa oli omat sarjansa myös mopedi- ja traktorinkuljettajille.

Kauniina mutta myrskyisenä Aleksis Kiven päivänä järjestetyssä nuorison valtakunnallisen liikennekilpailun loppukilpailussa mitattiin kuskien ajoneuvon hallintaa sekä heidän liikennesääntöjen mukaista liikennöintiä. Kilpailu toteutettiin erilaisilla ajotaitotehtävillä.

Kilpailijat muun muassa pysäyttivät autonsa pyörän mahdollisimman tarkasti ennalta määrätyn merkin päälle. Kilpailijat myös peruuttivat auton kapeaa lankkua pitkin ja suorittivat pysäköinnin ahtaaseen tilaan.

Kilpailu oli järjestetty yhteistyössä valtion nuorisotyölautakunnan ja liikenneturvallisuustyön keskusjärjestön kanssa. Kilpailun yläikäraja oli 29 vuotta.

Autosarjan voiton vei lopulta luumäkeläinen koulutyttö Maija Koskela, joka päihitti taidoillaan "parhaat nuoret miehetkin".

Teksti: Ville Matilainen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto