Hyppää pääsisältöön

Ozzy Osbourne kohun keskellä terrorismi-puheiden takia

Black Sabbathin riveistä maailman maineeseen noussut laulajalegenda kertoo, että hänen sanomisensa on irrotettu asiayhteydestä. Brittimediat ovat uutisoineet Osbournen ihailleen New Yorkin World Trade Center -iskuja.

Black Sabbathin Ozzy Osbourne // Kuva: Hannibal Hanschke / EPA

Laulajalegenda Ozzy Osbourne on joutunut kansainvälisen kohun keskelle ShortList-nimiselle julkaisulle antamansa haastattelun takia. Osbournelta kysytään haastattelussa, minkälaista oli olla New Yorkissa World Trade Center -terrori-iskujen aikaan vuonna 2001.

- En ollut peloissani, vaan innoissani! Se oli hullu tilanne minun makuuni, Osbourne sanoo ShortListille.

Hevilaulaja jatkaa kuvailemalla, miten outo tunnelma Manhattanilla oli iskujen jälkeisenä päivänä. Kaupunki oli tyhjä ja hän vertaa tunnelmaa cowboy-elokuvien kohtauksiin, joissa autiolla kylän läpi kulkevalla hiekkatiellä ei tapahdu mitään.

Aavemaisen tunnelman kuvailun jatkoksi Osbourne vie puheen nykypäivään ja ISIS-järjestöön, jonka hän toivoo pysäytettävän, koska on suuri riski, että se saisi käsiinsä ydinaseen.

Useat brittimediat ovat nostaneet Osbournen haastattelusta esille sen, että laulaja on ollut innoissaan terrori-iskuista.

Omassa tiedotteessaan Osbourne sanoutuu irti tulkinnasta, joka on hänen mielestään väärä, koska se on täysin irrotettu asiayhteydestä.

- Pyydän anteeksi, niiltä, jotka näkevät nämä irrotetut sitaattini ja uskovat, että olen tosissani tuota mieltä.

Osbourne lisää, että hänen olisi kokemuksensa perusteella pitänyt ymmärtää, miten sitaatteja voidaan käyttää häntä vastaan.

NME:n mukaan alkuperäisen jutun toimitus tukee Osbournen mielipidettä asiassa. Sen mukaan laulaja kertoi haastattelussa hermostuneesta ja odottavasta tunnelmasta, joka New Yorkissa vallitsi iskuja seuranneina päivinä. ShortListin toimituksen mukaan kyseessä ei ollut iskujen ihaileminen.

Lähteet: NME, ShortList