Hyppää pääsisältöön

Aluehallintovirasto: Kielsimme viski-sanan vain tapahtuman nimessä

Aluehallintovirasto kiistää kieltäneensä yksityishenkilöitä käyttämästä viski-sanaa blogikirjoituksissa.

Viski, #viskigate // Kuva: EPA / Nic Bothma

Aluehallintoviraston Aluehallintovirasto kielsi viski-sanan käytön − sosiaalinen media kummoksuu päätöstäkahden suomalaisbloggaajan kirjoittamasta viskistä blogeissaan. Perusteluna kiellolle oli tuleva olut- ja viskitapahtuma, jota henkilöiden tekstit käsittelivät. Aluehallintoviraston mukaan tapahtuman järjestäjien katsottiin mainostavan tapahtumaa yksityishenkilöiden blogeissa.

Yle Uutisten mukaan aluehallintovirasto ei ollutkaan kieltänyt bloggaajia kirjoittamasta viskistä. Aluehallintoviraston ylitarkastaja Jarmo Oresmaan mukaan virasto on ollut yhteydessä vain tapahtuman järjestäjään ja vaatinut tapahtuman nimen muuttamista Olut & Viski Exposta Olut expoon. Viski-sana on markkinointimielessä alkoholilain vastainen.

- Blogisteihin avi ei ole ollut yhteydessä. Järjestäjä on ollut itse yhteydessä heihin ja halunnut, että bloggaajat muuttavat tapahtuman nimen, Oresmaa kertoo.

Oresmaa korostaa, että kielto on koskenut pelkästään väkevän alkoholijuoman mainitsemista tapahtuman markkinointinimessä.

- Ihmisillä on vapaa kirjoitusoikeus ja sananvapaus. He saavat kirjoittaa mistä haluavat. Ei ole avin asia puuttua tähän, Oresmaa sanoo.

Lue myös:

Alkoholikeskustelu synnytti uutisankkoja − nämä tiedot virheellisiä

Aluehallintovirasto kielsi viski-sanan käytön − sosiaalinen media kummoksuu päätöstä

Lähteet: Yle Uutiset