Hyppää pääsisältöön

Alkoholikeskustelu synnytti uutisankkoja − nämä tiedot virheellisiä

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toivoo medialta ja päättäjiltä lähdekriittisyyttä alkoholikeskusteluun. 

Oluttuoppi // Kuva: Yle / Eila Haikarainen

Ehkäisevää päihdetyötä tekevä EHYT ry epäilee viime viikkoina kiivaana vellonutta alkoholikeskustelua masinoiduksi. EHYT ry toivoo lähdekriittisyyttä niin medialta kuin päättäjiltäkin, Yle Uutiset kertoo.

- Julkisessa keskustelussa nousi esiin virheellinen tieto, että laki jatkossa kieltäisi kuluttajaa kehumasta lempioluttaan sosiaalisessa mediassa. Uusin perätön väite oli Aluehallintovirasto kielsi viski-sanan käytön − sosiaalinen media kummoksuu päätöstä. Väärät tiedot ovat jo lähteneet elämään omaa elämäänsä sosiaalisessa mediassa, EHYT kirjoittaa tiedotteessaan.

Yhdistys muistuttaa, että alkoholimainonnan uudet rajoitukset rajaavat vain alkoholin tuottajien ja myyjien mahdollisuutta mainostaa tuotteitaan kaduilla tai sosiaalisessa mediassa. Kuluttajat saavat jatkossakin kehua suosikkijuomiaan niin paljon kuin haluavat.

EHYT ry:n mielestä on yllättävää, että keskustelu mainonnan rajoittamisesta on kiivasta, vaikka asiassa ei aiota tehdä uusia päätöksiä.

Eduskunta päätti alkoholin ulkomainonnan ja sosiaalisen median markkinoinnin rajoituksista vuosi sitten. Muutokset tulevat voimaan vuodenvaihteessa.

Lue myös:

Aluehallintovirasto kielsi viski-sanan käytön − sosiaalinen media kummoksuu päätöstä

Aluehallintovirasto: Kielsimme viski-sanan vain tapahtuman nimessä

Lähteet: Yle Uutiset, EHYT