Hyppää pääsisältöön

Iiris Ketola, sairaanhoitaja

Iiris eli Iina Kuustonen
Iiris (Iina Kuustonen) Iiris eli Iina Kuustonen Syke (tv-sarja)

IIRIS KETOLA, 30, (Iina Kuustonen) on 5-vuotiaan Niilo-pojan yksinhuoltaja. Poika on Iirikselle kaikki kaikessa.

Iiris on ollut traumapolilla töissä vasta pari vuotta. Sitä ennen hän työskenteli seuralaispalvelussa rahoittaakseen sairaanhoitajaopintonsa ja elättääkseen poikansa. Nyt Iiris on onnistunut jättämään menneisyytensä taakseen.

Iiriksellä on kova suojamuuri, jonka läpi on mahdoton päästä. Rankka elämä on kouluttanut hänestä kyynisen. Iiriksen on helpompi uskoa ihmisistä pahaa kuin hyvää. Pohjimiltaan Iiris on kuitenkin herkkä, mutta varoo visusti paljastamasta sitä kenellekään.

Iiris (Iina Kuustonen)
Iiris (Iina Kuustonen) Kuva: Rajoitettu k sairaalasarjat

Iiris on suorapuheinen ja aiheuttaa usein itselleen vaikeuksia sanomalla suoraan mitä mieltä asioista on. Hän ei arastele asettua vahvempiaan vastaan eikä anna kenenkään kävellä ylitseen. Hän ei kunnioita auktoriteetteja eikä sairaalan hierarkiaa ja joutuukin usein ongelmiin ehdottoman luonteensa ja ylpeytensä seurauksena.

Iiris seurusteli ensihoitaja Jarkon kanssa ja alkoi lopulta jopa luottaa tähän, vastoin periaatteitaan. Kun suhde alkoi vakiintua, Jarkolle sattui järkyttävä onnettomuus; hän putosi sairaalan hissikuiluun ja menehtyi traagisten vaiheiden jälkeen. Tämä haavoitti Iiristä syvästi. Hän syyttää itseään onnettomuudesta, koska sitä edelsi repivä riita heidän välillään.

Iiris halusi etsiä uutta sisältöä elämäänsä ja hakeutui töihin ambulanssiin ensihoitajaksi. Hänellä on uusi pari, Artturi, jonka on vaikea ymmärtää Iiriksen sulkeutuneisuutta.

Kommentit