Hyppää pääsisältöön

Lenita Pakkala, apulaisosastonhoitaja

Lenita eli Lena Meriläinen
Lenita (Lena Meriläinen) Lenita eli Lena Meriläinen syke

LENITA PAKKALA , 58, (Lena Meriläinen) on pitkän uran tehnyt apulaisosastonhoitaja. Lenita on traumapolin hoitajien esimies ja pidetty johtaja, joka on aina alaistensa puolella. Lenita tekee hommansa maalaisjärkeä käyttäen.

Ammatissaan hän on vanha kettu; Lenita tietää, miten lääkäreitä käsitellään. Lenita on myös realisti, joka ymmärtää sairaalassa vallitsevat lainalaisuudet: toiset jäävät henkiin ja toiset kuolevat. Lenitan viljelemä musta huumori auttaa muita jaksamaan ja keventää vaikeita tilanteita.

Lenita (Lena Meriläinen), Ilmari (Matti Ristinen), Holopainen (Jarkko Niemi)
Lenita (Lena Meriläinen), Ilmari (Matti Ristinen), Holopainen (Jarkko Niemi) sairaalasarjat

Lenita inhoaa sairaalan hierarkiaa ja tuntee muutenkin aitoa vanhanaikaista herravihaa kaikkia valtaapitäviä kohtaan. Lenita on kuitenkin jo kauan sitten todennut, että hierarkiaa vastaan on turha taistella - oveluudella pääsee pidemmälle.

Lenitalla oli suhde sairaalan hallintojohtaja Olavi Kaskelaan. Lenita kuitenkin lemppasi Kaskelan ja se otti miehen itsetunnon päälle. Hän teki valheellisen ilmoituksen seksuaalisesta häirinnästä, johon väitti Lenitan syyllistyneen. Lenita ei ensin osaa ottaa syytöstä kovin vakavasti, mutta sen kumoaminen osoittautuukin yllättävän vaikeaksi. Seuraukset ovat pahempia kuin Lenita kuvitteli.

Kommentit