Hyppää pääsisältöön

Marleena Ranta, anestesiahoitaja

Marleena eli Tiina Lymi
Marleena (Tiina Lymi) Marleena eli Tiina Lymi Syke (tv-sarja)

MARLEENA RANTA, 39, (Tiina Lymi) on herkkä ja empaattinen nainen, joka pystyy asettumaan paatuneimman rikollisenkin asemaan. Ammatissaan Marleena on lämmin ja ymmärtäväinen, oikea jokaisen potilaan unelmahoitaja.

Kohdatessaan surevia omaisia Marleenalla on usein itku herkässä. Empaattisuuden kääntöpuolena on, että Marleena ottaa potilaiden tilanteet usein kovin henkilökohtaisesti. Marleenan onkin vaikea kestää työssään näkemiään ihmiskohtaloita. Hän oli pitkään vakavassa lääkekoukussa rauhoittakseen mielensä rankkojen työpäivien jälkeen.

Marleena (Tiina Lymi)
Marleena (Tiina Lymi) Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi sairaalasarjat

Marleena rakastaa lapsia ja eläimiä ja vihaa itsekeskeisiä ihmisiä, jotka tekevät niille pahaa. Sairaalan hierarkia on hänelle yhdentekevää: pääasia on, että potilas saa hyvää hoitoa.

Marleenan suurin haave on aina ollut perheen perustaminen. Kiltteytensä vuoksi hän on kuitenkin vetänyt puoleensa pääosin renttuja ja moniongelmaisia elämänsankareita. Onneksi hänen elämäänsä on vihdoin löytynyt se oikea, anestesialääkäri Ilmari Nortamo. He ovat hiljattain meneet naimisiin ja nyt pariskunnan onni täydentyy, kun raskautesti näyttää plussaa.

Marleena saa kuitenkin tietää, että hänellä on aivokasvain. Kasvain on hyvänlaatuinen, mutta se pitäisi poistaa heti, jotta tilanne ei pahene. Marleena ei halua mennä leikkaukseen, koska tietää leikkauksen olevan uhka sikiölle. Ilmari taas on huolissaan vaimonsa terveyden puolesta.

Kommentit