Hyppää pääsisältöön

Onko sinulla joustava mieli? Testaa!

Tennismaila hävityn pelin jälkeen roskiksessa
Rikottu tennismaila roskiksessa Tennismaila hävityn pelin jälkeen roskiksessa Kuva: Pirjo Koskinen tennismaila

Teimme yhdessä professori Markku Niemivirran kanssa nettitestin, jonka avulla saat tietoa suhtautumisestasi epäonnistumisiin.

Testi kertoo myös kasvun asenteestasi eli käsityksistäsi mielesi joustavuudesta, optimismista ja yrittämisen merkityksestä. Kasvun asenne on yksi tärkeimmistä hyvinvointiin, oppimiseen ja yrittämiseen liittyvistä tekijöistä.

Nettitesti on laadittu Niemivirran johtaman Motivaatio, oppiminen ja hyvinvointi -tutkimusryhmän tutkimusten pohjalta. Niissä on kartoitettu eri ikäisten motivaatiota ja asennoitumista oppimiseen sekä niiden yhteyttä oppimistuloksiin, osaamisen kehittymiseen ja hyvinvointiin.

Arvioi alla olevaa kahtatoista väittämää, ja mieti kuinka hyvin ne pitävät paikkansa juuri sinun kohdalla (ei ollenkaan, täysin tai jotain siltä väliltä). Vastaamisen menee aikaa parisen minuuttia, tuloksena saat luonnehdinnan itsestäsi.

Tässä Prisma Studion jaksossa lisää testistä. Sekä ollaan mokaamisen ytimessä ja selvitetään, mistä syntyvät onnistumisen edellytykset.

Samassa teemassa liikutaan myös alla olevassa Tiedeykkösessä. Eteneekö tiede ilman epäonnistumisia?
Tiedeykkönen, YleRadio1

Kommentit
 • Kaasupallo herää unestaan – luvassa roihuja ja ryöpsähdyksiä taivaalla

  Auringossa alkaa taas tapahtua

  Parin vuoden ajan kestänyt rauhallisuus on nyt päättymässä: Auringon pinnalta on havaittu ensimmäiset merkit uuden aktiivisuusjakson alkamisesta. Pian Aurinko on todennäköisesti taas innokkaimmillaan, röyhäyttelee ulos avaruuteen suuria protuberansseja ja sen pintaa koristavat suuret pilkkuryhmät. Tuloksena saattaa olla sähköverkkoja sammuttavia avaruusmyrskyjä ja satelliitteja jumittavia hiukkashyökkäyksiä.

 • Pidä varasi, Elon – kiinalaiset lähettävät sähköauton Marsin pinnalle nyt kesällä

  Kuusipyöräinen kiinalaisrooveri suuntaa Marsiin heinäkuussa

  Avaruusyhtiö SpaceX sinkosi näyttävästi kaksi vuotta sitten punaisen urheiluauton avaruuteen radalle, jolla se käy kääntymässä Marsin radan tienoilla. Temppu oli upea suoritus, ja niin ovat Elon Muskin avaruusyhtiön muutkin avaruustoimet, mutta niiden varjoon on kuitenkin jäänyt se, mitä Kiinassa tapahtuu parhaillaan.

 • Avaruudesta tulee toistuvasti omituisia radiopulsseja – viimeisimmän niistä havaittiin tulevan lähes naapurista

  Avaruudessa pamahtelee koko ajan, mutta emme vain näe sitä

  Tähtitieteilijät ovat havainneet jo yli 150 voimakasta, yllättävää radiopulssia, joiden alkuperästä voi esittää vain arvauksia. Monet pulssit ovat olleet toistuvia, mikä on saanut mielikuvituksen laukkaamaan ja pohtimaan, olisivatko ne viestejä vierailta sivilisaatioilta. Niin sanotut nopeat radiopurskeet ovat tulleet tähän mennessä kaukaa Linnunradan ulkopuolelta, mutta tuorein huhtikuun lopussa havaittu pystyttiin paikantamaan tulevan omasta galaksistamme. Siis muihin verrattuna ihan naapurista. Mistä oikein on kyse?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua