Hyppää pääsisältöön

Onko sinulla joustava mieli? Testaa!

Tennismaila hävityn pelin jälkeen roskiksessa
Rikottu tennismaila roskiksessa Tennismaila hävityn pelin jälkeen roskiksessa Kuva: Pirjo Koskinen tennismaila

Teimme yhdessä professori Markku Niemivirran kanssa nettitestin, jonka avulla saat tietoa suhtautumisestasi epäonnistumisiin.

Testi kertoo myös kasvun asenteestasi eli käsityksistäsi mielesi joustavuudesta, optimismista ja yrittämisen merkityksestä. Kasvun asenne on yksi tärkeimmistä hyvinvointiin, oppimiseen ja yrittämiseen liittyvistä tekijöistä.

Nettitesti on laadittu Niemivirran johtaman Motivaatio, oppiminen ja hyvinvointi -tutkimusryhmän tutkimusten pohjalta. Niissä on kartoitettu eri ikäisten motivaatiota ja asennoitumista oppimiseen sekä niiden yhteyttä oppimistuloksiin, osaamisen kehittymiseen ja hyvinvointiin.

Arvioi alla olevaa kahtatoista väittämää, ja mieti kuinka hyvin ne pitävät paikkansa juuri sinun kohdalla (ei ollenkaan, täysin tai jotain siltä väliltä). Vastaamisen menee aikaa parisen minuuttia, tuloksena saat luonnehdinnan itsestäsi.

Tässä Prisma Studion jaksossa lisää testistä. Sekä ollaan mokaamisen ytimessä ja selvitetään, mistä syntyvät onnistumisen edellytykset.

Samassa teemassa liikutaan myös alla olevassa Tiedeykkösessä. Eteneekö tiede ilman epäonnistumisia?
Tiedeykkönen, YleRadio1

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua