Hyppää pääsisältöön

Elokuu: Kansa kohahtaa

R&A-festivaali ottaa Suomen Marsalkan ohjelmistoonsa. Elokuvan näyttelijävalinnat ja sisältö on tarkoitus julkistaa 16. elokuuta, mutta tieto pääsee vuotamaan jo muutamaa päivää ennen suunniteltua päivää. Yllätys on täydellinen.

Tiedotustilaisuuteen tulee kymmeniä toimittajia, ja koko hankkeesta syntyy suuri mediakarnevaali, joka jatkuu viikkojen ajan. Nettisivujen serveri kaatuu toisen kerran, ja verkkohyökkäyksen mahdollisuutta epäillään. Samaan aikaan alkaa Päivitämme sankaruutta -kampanja, joka sekin herättää iltapäivälehdistössä tunteita ja saa ihmiset kertomaan tämän päivän sankareistaan.

Arvokeskustelu hankkeesta käy kuumana erityisesti verkossa. Mitä on isänmaallisuus tänään? Miksi kansa on raivoissaan, vai onko sekin median luoma illuusio?

Somen juhlaa

Operaatio Mannerheim synnyttää myös valtavan määrän meemejä ja kuvamanipulaatioita.

Sananvapaus
Sananvapaus operaatio mannerheim

Lue lisää: Mannerheim-elokuvan ensi-ilta

Muokattu 14.11.2016: Korjattu EA-upotus

  • Tarinoita Mannerheimista

    Operaatio Mannerheimin aikana kerättiin myös yleisön tarinoita ja muistoja Mannerheimista elokuvan käsikirjoituksen tueksi. Mannerheimin hautajaisissa Mannerheim on tärkeä, meitä suomalaisia yhdistävä henkilö. Hän elää edelleenkin monella tapaa ihmisten muistoissa. Urpu Hammar oli paikalla vuonna 1951 Mannerheimin hautajaisissa. Tilaisuus on jäänyt hänelle pysyvästi mieleen.

  • Tuottajan blogi

    Operaatio Mannerheimin aikana tuottaja Erkko Lyytinen piti blogia, jossa hän kertoi ja kuvaili hankkeen etenemistä.

  • Mikä oli Operaatio Mannerheim?

    Vuonna 2012 iltapäivälehdet kohisivat Ylen tuottamasta Mannerheim -elokuvasta Suomen Marsalkka, jonka pääosaa esitti kenialainen Telley Savalas Otieno. Musta Mannerheim herätti vahvoja tunteita puolesta ja vastaan.Julkisuudessa puitiin niin elokuvan työryhmän ihonväriä, Ylen tehtävää kuin muita Mannerheim-elokuvatuotantojakin. Mutta mistä koko kohussa oli oikeasti kyse?