Hyppää pääsisältöön

Huhtikuu: Käsikirjoituksen runko syntyy

Suomen Marsalkka-elokuvan kuvauksissa
Suomen Marsalkka-elokuvan kuvauksissa Kuva: Yle operaatio mannerheim

Huhtikuu kuluu Suomessa. Sopimuksen teko Savane Productionsin kanssa takkuaa. Osoittautuu, että toive hyvin pienen budjetin tuotannosta on mahdoton, ja budjetti tulee ainakin kaksinkertaistumaan. Tähän tietoon tarttuvat myös iltapäivälehdet.

Käsikirjoitustiimi työstää samaan aikaan elokuvan ensimmäistä treatmentia, jotta esituotanto saadaan käyntiin. Tarkoituksena on järjestää kuvausten aluksi work shop näyttelijöiden ja käsikirjoittajien kanssa ja viimeistellä käsikirjoitus muutamassa päivässä. Käsikirjoitustyöryhmää vetää script editor Emma Taulo.

Lopulta kuvausryhmä pääsee matkustamaan Nairobiin vappuaattona. Elokuvan kuvauksia varten on suunniteltu viisi ja käsikirjoittamista varten kolme päivää, jälkitöihin seitsemän. Tarkoituksena on myös nauhoittaa Kenyan Boys Choirin kanssa tulkinta Finlandiastaja teettää elokuvan markkinointia varten taulu paikallisella taiteilijalla.

Mannerheim-merchandise

Elokuvatuotantoon kuuluvat keskeisesti merchandise-tuotteet. Myös Suomen Marsalkka-tuotannossa tehdään niitä: aluksi lanseerataan kotimaisena käsityönä vaatetetut Mannerheim-nuket, ja myöhemmin sankarikampanjan osana jaetaan uusia Thanks!- ja Asante sana! -paitoja.

Lue lisää: Kuvaukset Keniassa

Muokattu 14.11.2016: Korjattu EA-upotus

  • Tarinoita Mannerheimista

    Operaatio Mannerheimin aikana kerättiin myös yleisön tarinoita ja muistoja Mannerheimista elokuvan käsikirjoituksen tueksi. Mannerheimin hautajaisissa Mannerheim on tärkeä, meitä suomalaisia yhdistävä henkilö. Hän elää edelleenkin monella tapaa ihmisten muistoissa. Urpu Hammar oli paikalla vuonna 1951 Mannerheimin hautajaisissa. Tilaisuus on jäänyt hänelle pysyvästi mieleen.

  • Tuottajan blogi

    Operaatio Mannerheimin aikana tuottaja Erkko Lyytinen piti blogia, jossa hän kertoi ja kuvaili hankkeen etenemistä.

  • Mikä oli Operaatio Mannerheim?

    Vuonna 2012 iltapäivälehdet kohisivat Ylen tuottamasta Mannerheim -elokuvasta Suomen Marsalkka, jonka pääosaa esitti kenialainen Telley Savalas Otieno. Musta Mannerheim herätti vahvoja tunteita puolesta ja vastaan.Julkisuudessa puitiin niin elokuvan työryhmän ihonväriä, Ylen tehtävää kuin muita Mannerheim-elokuvatuotantojakin. Mutta mistä koko kohussa oli oikeasti kyse?