Hyppää pääsisältöön

”Ihanaa päästä näkemään vanhusten ilo”

Laamannin tanssiaisissa syntyi ikimuistoisia hetkiä, kun 50 eri alojen opiskelijaa hemmotteli hoivakodin asukkaita
Lupa välittää -tapahtumassa Porvoossa. Kohokohta olivat tanssiaiset ja päivän lopuksi niin nuorten kuin vanhojenkin silmät loistivat ilosta.

-On tosi mukava järjestää tällaista, kun näkee, että he ovat aidosti iloisia, että he saavat erilaista huomiota ja ihmisillä on hauskaa, summasi päivää lähihoitajaopiskelija Valtteri Kataja Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Päivä alkoi kaunistautumisella ja rentoutumisella. Amiston kampaaja- ja kosmetologiopiskelijat laittoivat asukkaille meikit, kampaukset ja kynnet. Hieronnasta pääsivät nauttimaan myös miehet.

Porvoon seudun oppilaitokset olivat mukana laajalla rintamalla. Ajatus tanssiaisten järjestämisestä tuli Point Collegen toisen vuoden lähihoitajaopiskelijoilta. Palveluasumista järjestävä ja muistisairaita vanhuksia hoitava Laamannin hoivakoti otti idean innolla vastaan. Oppilaat ideoivat tapahtuman ja hankkivat yhteistyökumppanit.

Kahvit ja konjakit

Mukaan tanssiaisten järjestämiseen saatiin myös kokkiopiskelijat. He leipoivat juhliin pullat ja muffinssit ja Laamannin hoivakoti tarjosi kaiken kruunuksi kahvit ja konjakit.

Ja sitten asukkaat pääsivät parketille. Päivätanssien musiikista vastasi opiskelijoiden bändi, jossa oli mukana myös Linnankosken lukiolaisia.

Laamannissa oli koko päivän loistava tunnelma ja vaikka pääosassa olivat asukkaat, myös nuoret saivat kohtaamisista paljon.

-On ollut tosi mielenkiintoinen ja opettavainenkin päivä, suosittelen tätä kaikille kouluille. On ihanaa päästä näkemään se ilo, kun heidän hiuksiinsa kosketaan ja tehään. Se ilo, minkä itse saa, on kyllä korvaamatonta.

-Ootan innolla, että näitä tulis lisää, kertoi parturi-kampaaja -opiskelija Emilia Seikku.

Kommentit
  • Välittämisaalto kasvaa!

    Lupa välittää -kampanjassa tuhannet nuoret ovat järjestäneet tapahtumia lähistön vanhuksille ja tuhannet suomalaiset ovat antaneet oman, henkilökohtaisen välittämislupauksensa. Olemme synnyttäneet yhdessä välittämisen aallon, joka pyyhkii koko Suomen yli. Järjestöjen vapaaehtoistyöhön virtaa lisää väkeä. Kampanja käynnistyi jo syksyllä, kun kutsuimme nuoret ideoimaan yhteistä tekemistä ikäihmisten kanssa, Tähän mennessä vanhainkodeissa, hoivakodeissa ja palvelutaloissa on järjesteyy yli 250 tapahtumaa; joissa on laulettu, tanssittu, ulkoiltu, leivottu ja tutustuttu. Ennen kaikkea sukupolvet ovat kohdanneet. Viisi viikkoa sitten kutsuimme mukaan kaikki suomalaiset antamaan oman välittämislupauksensa. Halusimme tehdä näkyväksi arjen hyviä tekoja ja innostaa kaikkia antamaan enemmän aikaansa ikäihmisille. Kymmenet TV- ja radio-ohjelmat, netti ja some kertoivat tarinoita ikäihmisistä ja kannustivat sukupolvia yhteiseen tekemiseen. Tuhansista teoista kasvoi välittämisen aalto. Jatketaan ja kasvatetaan sitä entisestään!

  • Tunnetut kansalaiset löysivät aikaa välittää vanhoista

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisessä.

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisen aallossa. Pienillä teoilla. Musta Barbaari, Enni Rukajärvi, Olli Herman, Elastinen, Viivi Pumpanen, rap-mummo Eila, Santtu-Matias Rouvali, Lasse Kukkonen ja Isac Elliot: Miten he lupaavat välittää vanhoista ja kenet he haastavat?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua