Hyppää pääsisältöön

Syyskuu: Mannerheim-elokuvan ensi-ilta

Ohjaaja Gilbert Lukalia ensi-illassa
Ohjaaja Gilbert Lukalia ensi-illassa operaatio mannerheim

Syyskuussa koittaa hetki, jota on odotettu pitkään ja hartaasti. Suomen Marsalkka -elokuva esitetään kriitikoille ja toimittajille paria päivää ennen teatteri-ensi-iltaa. Arvioiden määrä on valtava.

Ensi-ilta R&A:ssa on loppuunmyyty, ja ensi-ilta-striimi rikkoo kaikki aikaisemmat Areena-ennätykset. Koko hankkeen Areena-starttien määrä ylittää kahdessa päivässä 150 000 rajan. Serverit pysyvät pystyssä ensi-illan aikana.

Operaatio Mannerheim alkaa Areenassa ja Yle Teemalla heti ensi-illan jälkeen, ja viikko päättyy elokuvan tv-ensi-iltaan ja sarjan uusintoihin.

Kaksi vuotta elokuvan ensi-illan jälkeen Telley Savalas Otieno voittaa parhaan miespääosan Kalasha-palkinnon, "Kenian Oscarin". Palkinnosta kilpaili kuusi näyttelijää.

Nairobista tavoitettu Telley lähetti kiitoksia myös suomalaisille äänestäjille. – Suomi on kuin koti kaukana kotoa. Tämä on suoranainen ihme: en koskaan kuvitellut, että asiat loksahtelevat paikoilleen näin kaikkien haasteiden jälkeen, Telley kiteytti tuntonsa. - Tein parhaani ja toivon, että esi-isät hyväksyvät myös roolisuoritukseni. Telley toivoi pääsevänsä vielä vierailemaan Suomessa. – Olisi hienoa päästä näkemään Suomi ja tavata suomalaisia – ja vierailla myös Gustaf Mannerheimin haudalla.

Lue lisää: Mitä Mustan Mannerheimin jälkeen?

  • Tarinoita Mannerheimista

    Operaatio Mannerheimin aikana kerättiin myös yleisön tarinoita ja muistoja Mannerheimista elokuvan käsikirjoituksen tueksi. Mannerheimin hautajaisissa Mannerheim on tärkeä, meitä suomalaisia yhdistävä henkilö. Hän elää edelleenkin monella tapaa ihmisten muistoissa. Urpu Hammar oli paikalla vuonna 1951 Mannerheimin hautajaisissa. Tilaisuus on jäänyt hänelle pysyvästi mieleen.

  • Tuottajan blogi

    Operaatio Mannerheimin aikana tuottaja Erkko Lyytinen piti blogia, jossa hän kertoi ja kuvaili hankkeen etenemistä.

  • Mikä oli Operaatio Mannerheim?

    Vuonna 2012 iltapäivälehdet kohisivat Ylen tuottamasta Mannerheim -elokuvasta Suomen Marsalkka, jonka pääosaa esitti kenialainen Telley Savalas Otieno. Musta Mannerheim herätti vahvoja tunteita puolesta ja vastaan.Julkisuudessa puitiin niin elokuvan työryhmän ihonväriä, Ylen tehtävää kuin muita Mannerheim-elokuvatuotantojakin. Mutta mistä koko kohussa oli oikeasti kyse?