Hyppää pääsisältöön

Millainen sinusta tulee vanhana? Tee testi!

Porskutatko vanhana samalla raiteella kuin nykyään vai löydätkö itsestäsi uuden puolen? Vastaa kysymyksiin, niin saat tietää.

Vanhus // Kuva: Yle Uutiset

Suomessa on tutkimuksien mukaan noin 100 000 yksinäistä ikäihmistä. Nyt on aika lähteä liikkeelle ja välittää heistä. Millainen sinusta tulee vanhana? -testi on osa Ylen #lupavälittää-kampanjaa.

Yle haastaa syksyllä 2014 toteutettavalla Lupa välittää - Använd Hjärtat -kampanjalla Suomen yläkoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset järjestämään lähialueen vanhuksille ikimuistoisen tapahtuman. Ylen kumppaneina kampanjassa toimivat Suomen Punainen Risti ja Opetushallitus sekä joukko muita kolmannen sektorin järjestöjä. 

Kampanjalla pyritään saattamaan nuoret ja vanhat yhteen sekä saamaan heidät kuuntelemaan ja ymmärtämään toisiaan mielenkiintoisen toiminnan tai tapahtuman myötä. Nuorten esimerkin kautta haetaan myös kaikilta suomalaisilta lupauksia tarttua toimeen vanhusten yksinäisyyden lieventämiseksi.

- Nuorille. Nyt! -hanke viime vuonna oli päänavaus Ylen yhteiskunnallisille kampanjoille. Tänä vuonna haluamme nostaa esiin yksinäiset vanhukset ja tehdä hyvää heille, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Tee testi!

Lähteet: Yle Uutiset