Hyppää pääsisältöön

Viskifirma muutti mieltään − nyt verkkosivut toimivat Suomessakin

#viskigaten aikana ilmeni, että viskifirma Glenmorangie ei päästä suomalaisia käyttäjiä verkkosivulleen. Nyt tilanne on muuttunut.

Glenmorangien verkkosivut toimivat jälleen // Kuva: Kuvakaappaus / glenmorangie.com

Skotlantilaisen vieskifirma Glenmorangien verkkosivut toimivat nykyään myös Suomesta käsin. Vielä Aluehallintovirasto kielsi viski-sanan käytön − sosiaalinen media kummoksuu päätöstä-viikonlopun jälkeisenä maanantaina firman verkkosivulla oli teksti, jonka mukaan pääsy sivulle on kielletty johtuen maamme alkoholilainsäädännöstä. 

Glenmorangie-viskisivusto estää suomalaisten pääsyn verkkosivulleen // Kuva: Kuvakaappaus / glenmorangie.com

Viskifirma suomalaisten nettikäyttäjien estämisestä: Onpa outoa, selvitämme asiaaja kysyi, miksi verkkosivu oli blokattu suomalaisilta IP-osoitteista. Puhelinvaihteen asiakaspalvelija lupasi selvittää asiaa.

Kolme päivää myöhemmin, torstaina 16. lokakuuta, Glenmorangielta tuli vastaus, jonka mukaan sivu toimii nyt Suomessakin. Vastausta siihen, miksi he olivat siinä uskossa, että sivun näyttäminen Suomessa olisi vastoin maamme alkoholilakia, firma ei kertonut. 

YleX soitti uudelleen Skotlantiin kysyäkseen syytä Glenmorangien ajatukselle Suomen alkoholilain rikkomisesta. Firman puhelinvaihteen asiakaspalvelija oli jo yhdistämässä puhelua eteenpäin, kunnes taustalla oleva miesääni kielsi häntä tekemästä niin. Lopulta asiakaspalvelija antoi YleX:n toimittajalle Glenmorangien viestintähenkilön sähköpostiosoitteen. Hän voisi kuulemma antaa lisätietoja. Odotamme vastauksia.

Joka tapauksessa, tässä ne nyt ovat: Glenmorangien verkkosivut.

Lue myös:

Lakimuutospäätöksestä pornorommiin − tässä viinakohun eri vaiheet

Viskifirma suomalaisten nettikäyttäjien estämisestä: Onpa outoa, selvitämme asiaa

Avi kielsi viski-sanan – pitäisikö nämäkin sanat kieltää?

Lähteet: YleX