Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Constablesin Viikonloppulista inspiroi raikkaudella ja yllätyksillä

Constables
Constables Kuva: Constables constables

Pari vuotta kasassa ollut helsinkiläinen Constables on ollut pitkään kotimaisen indierockin "bubbling under" -bändi koko ajan nousevalla suosiollaan. Tänä viikonloppuna (17.-18.10.) Constables esiintyy Tampereella tuoreen musiikin kaupunkifestivaalilla Lost In Musicissa. Bändi esittelee nyt Viikonloppulistassaan tulevaa debyyttilevyään insipiroineita, ja keikkamatkaa kepeästi siivittäviä biisejä.

Constablesin Viikonloppulista

Constablesin muodostavat neljä helsinkiläisnuorukaista Ville Verkkapuro, Emil Peltonen, Aleksi Erma ja Kasper Granroth. Bändi on ihastuttanut heleän kiihkeällä indierockillaan ja ehtinyt julkaista omakustanteena pari EP:tä ja sinkkua. Alkuvuodesta 2015 Constables julkaisee debyyttialbuminsa ja yhtyeen basisti Aleksi Erma kertoo levyn olevan monipuolinen.

”Meidän tähänastinen tuotanto on ollut nopeatempoista tykitystä ja vaikka levyltä löytyy sitäkin, on kokonaisuus monipuolisempi. Heti levyn avausraita on mahtipontisempi, painavampi ja matalatempoisempi kuin aiemmin julkaistut biisit. Ehkä on tapahtunut jonkinlaista kypsymistä, tai sitten me ei vaan jakseta koko ajan soittaa niin täysiä ja hikisinä. Meidän treeniksen ilmastoinnin jatkuvasti paheneva tehottomuus voi oikeastaan olla syynä tähän niin sanottuun kypsymiseen, turha varmaan esittää sen syvällisempää. Luotto levyyn on silti kova.”

Constables esiintyy Tampereen Lost In Music -festareilla lauantaina 18.10. Näillä kaupunkifestarikeikoilla on tarkoitus voittaa puolelleen niin uusia faneja kuin musiikkialan ammattilaisia. ”Lost In Music tulee olemaan melkoinen puserrus. Festarin tarjonta on kova ja keikoilla riittää varmasti jengiä. Me soitamme Doriksessa lauantai-iltana kymmeneltä, joten viimeisten joukossa soittavina keretään ihmetellä paljon muita artisteja ennen kuin painellaan itse lauteille.”

Pääasia Constablesille Lost In Musicissa on tietenkin oma keikka, joka tulee bändille tärkeään saumaan. Mutta Erman mukaan tarkoitus on kuitenkin käydä tarkastamassa muidenkin bändien keikkoja. ”Monet kaverien bändit soittavat myös Lost In Musicissa, ja vaikka keskitytäänkin vetämään hyvä keikka tärkeään saumaan, on huikeaa lähteä isolla porukalla tsiigaamaan meininkiä. Takuuvarmaa menoa tarjoavat ainakin Polar Motor, St. Rasta, Lapko ja STOCKERS!.”

Constablesin Viikonloppulista

1. Wampire - The Hearse
”Vaikka auton lämmityslaite ei toimi ja takapenkillä on ahdasta, niin tätä biisiä kuunnellessa ei voi vituttaa. Ansaitsee paikan listalta jo pelkän levynkannen perusteella.”

2. Harrisons - Dear Constable
”Constables on saanut nimensä osittain tältä kappaleelta. Biisi on Harrisonsin ainoaksi jääneeltä levyltä No Fighting in the War Room, lisääkin olisivat saaneet tehdä.”

3. Mos Def - UMI Says
”Tämä valinta liittyy erityisesti laulaja-kitaristimme Villen kokemuksiin. Oli kaunis kesäilta, Villen dopamiinitasot huipussaan, Flow-festivaali ja vuosien takaisen romanssin kuuma jälleennäkeminen. Ja Mos Def.”

4. Interpol - Stella Was a Diver And She Was Always Down
“Interpol on ollut suuri vaikuttaja Constablesin musiikissa. Paul Banks on helvetin karismaattinen ja pikkuhousuja tipautteleva keulahahmo olematta mitenkään törkeän komea jätkä. Ville on saanut siitä rohkaisua.”

5. The Doors - Break On Through (To The Other Side)
”Yksi harvoista biiseistä, joita ollaan soitettu coverina. Morrison on Constablesin voimaeläin joka lähettää meille viestejä tuonpuoleisesta. Yleensä aamuneljän ja aamukuuden välillä.”

6. Arctic Monkeys - Knee Socks
”Kappaleella mukana oleva Josh Homme on yksi kovimmista jätkistä ikinä. Vauhti päällä niin lavalla, kuin keikan jälkeenkin.”

7. Reptile Youth - Speeddance
”Lämpättiin Reptile Youthia kun ne soittivat Suomessa. Älytön livebändi. Tanskan kielen kanssa oli ongelmia, mutta ne helpottuivat kellon edetessä.”

8. Britney Spears - Toxic
”Me tykätään tästä salaa. Paljon.”

9. Brick + Mortar - Locked In A Cage
“Locked In A Cage on ollut viimeaikojen kaljanjuontibiisi.”

10. Foals - Inhaler
”Foals on koko bändille kova juttu. Sitä kuunneltiin paljon kun me lähdimme Constablesin ensimmäiselle minirundille. Oli pimeä syksy, pakun valot eivät toimineet, startti tehtiin työntämällä ja huippunopeus oli noin 60 km/h alamäessä.”

11. Red Zebra - I Can’t Live In A Living Room
”Tämän biisin sanoituksiin on helppo samaistua. Parasta.”

Constables Facebookissa

 • Elämä on sarja myöntäviä tai kieltäviä vastauksia. Avaruusromua 25.3.2018

  Mitä todella tarkoittaa viis veisaaminen?

  Suuri osa ihmisistä ottaa harteilleen monenlaisia huolenaiheita. Syyllisyyden, velvollisuudentunnon tai ahdistuksen tunteet saavat heidät käyttäytymään tavalla, joka aiheuttaa heille enemmän ärtymystä kuin iloa. Viis veisaaminen tarkoittaa sitä, että sinulla on lupa vastata kieltävästi, sanoo Sarah Knight kirjassaan Viis veisaamisen elämänmullistava taika. Musiikkia pohdintojen sekaan esittävät Nicola Ratti, Creta, Carlo Domenico Valyum, Aidan Baker & Gareth Davis, Cut Worms sekä Noone. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Riemastuttava erobiisi - mahdottomassa tehtävässä onnistuu Eteläranta

  Kaija Kärkinen ja Jukka Haarma uutuuslevyjä arvioimassa

  Paljon huomiota sanoituksiin kiinnitti viikon Levylautakunta. Laulujen aiheet liikkuvat sisällissodasta vapaasukelluksen kautta katkeraan eroon. Uutta musiikkia arvoimassa laulaja, sanoittaja, näyttelijä sekä Teosto ry:n hallituksen jäsen Kaija Kärkinen, emeritus-musiikkipäällikkö Jukka Haarma ja toimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1.

 • Mo-du-laa-ri-nen? Avaruusromua 18.3.2018

  Modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia!

  Olet ehkä kuullut tuon sanan aiemmin jossakin. Modulaarinen. Jos et muualla, niin ainakin Avaruusromua-ohjelmassa. Modulaarinen ja analoginen ovat tulleet esiin säännöllisin väliajoin. Monesti ne on mainittu silloin, kun on ollut puhetta vanhoista syntesoijista, 1960- ja 70-lukujen suurista ja monimutkaisen näköisistä elektronisista soittimista. Modulaarisuus ja analogisuus ovat myös osa tämän päivän elektronista musiikkia. Avaruusromussa muun muassa modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Tuula Amberlan paluu - musiikki puhutteli kuten ennenkin

  Pyhimys ja M arvioivat levyuutuuksia

  Onko musiikki luokiteltavissa hyvään ja huonoon vai onko kaikella jokin käyttötarkoitus? Tätä mietitään uutta musiikkia arvioitaessa. Levylautakunnassa altistuksen uutuuslevyille saavat artistit Mikko 'Pyhimys' Kuoppala ja Minja 'M' Koski sekä musiikkituottaja Juha-Pekka Sillanpää. Pisteet ja kommentteja 1.