Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Constablesin Viikonloppulista inspiroi raikkaudella ja yllätyksillä

Constables
Constables Kuva: Constables constables

Pari vuotta kasassa ollut helsinkiläinen Constables on ollut pitkään kotimaisen indierockin "bubbling under" -bändi koko ajan nousevalla suosiollaan. Tänä viikonloppuna (17.-18.10.) Constables esiintyy Tampereella tuoreen musiikin kaupunkifestivaalilla Lost In Musicissa. Bändi esittelee nyt Viikonloppulistassaan tulevaa debyyttilevyään insipiroineita, ja keikkamatkaa kepeästi siivittäviä biisejä.

Constablesin Viikonloppulista

Constablesin muodostavat neljä helsinkiläisnuorukaista Ville Verkkapuro, Emil Peltonen, Aleksi Erma ja Kasper Granroth. Bändi on ihastuttanut heleän kiihkeällä indierockillaan ja ehtinyt julkaista omakustanteena pari EP:tä ja sinkkua. Alkuvuodesta 2015 Constables julkaisee debyyttialbuminsa ja yhtyeen basisti Aleksi Erma kertoo levyn olevan monipuolinen.

”Meidän tähänastinen tuotanto on ollut nopeatempoista tykitystä ja vaikka levyltä löytyy sitäkin, on kokonaisuus monipuolisempi. Heti levyn avausraita on mahtipontisempi, painavampi ja matalatempoisempi kuin aiemmin julkaistut biisit. Ehkä on tapahtunut jonkinlaista kypsymistä, tai sitten me ei vaan jakseta koko ajan soittaa niin täysiä ja hikisinä. Meidän treeniksen ilmastoinnin jatkuvasti paheneva tehottomuus voi oikeastaan olla syynä tähän niin sanottuun kypsymiseen, turha varmaan esittää sen syvällisempää. Luotto levyyn on silti kova.”

Constables esiintyy Tampereen Lost In Music -festareilla lauantaina 18.10. Näillä kaupunkifestarikeikoilla on tarkoitus voittaa puolelleen niin uusia faneja kuin musiikkialan ammattilaisia. ”Lost In Music tulee olemaan melkoinen puserrus. Festarin tarjonta on kova ja keikoilla riittää varmasti jengiä. Me soitamme Doriksessa lauantai-iltana kymmeneltä, joten viimeisten joukossa soittavina keretään ihmetellä paljon muita artisteja ennen kuin painellaan itse lauteille.”

Pääasia Constablesille Lost In Musicissa on tietenkin oma keikka, joka tulee bändille tärkeään saumaan. Mutta Erman mukaan tarkoitus on kuitenkin käydä tarkastamassa muidenkin bändien keikkoja. ”Monet kaverien bändit soittavat myös Lost In Musicissa, ja vaikka keskitytäänkin vetämään hyvä keikka tärkeään saumaan, on huikeaa lähteä isolla porukalla tsiigaamaan meininkiä. Takuuvarmaa menoa tarjoavat ainakin Polar Motor, St. Rasta, Lapko ja STOCKERS!.”

Constablesin Viikonloppulista

1. Wampire - The Hearse
”Vaikka auton lämmityslaite ei toimi ja takapenkillä on ahdasta, niin tätä biisiä kuunnellessa ei voi vituttaa. Ansaitsee paikan listalta jo pelkän levynkannen perusteella.”

2. Harrisons - Dear Constable
”Constables on saanut nimensä osittain tältä kappaleelta. Biisi on Harrisonsin ainoaksi jääneeltä levyltä No Fighting in the War Room, lisääkin olisivat saaneet tehdä.”

3. Mos Def - UMI Says
”Tämä valinta liittyy erityisesti laulaja-kitaristimme Villen kokemuksiin. Oli kaunis kesäilta, Villen dopamiinitasot huipussaan, Flow-festivaali ja vuosien takaisen romanssin kuuma jälleennäkeminen. Ja Mos Def.”

4. Interpol - Stella Was a Diver And She Was Always Down
“Interpol on ollut suuri vaikuttaja Constablesin musiikissa. Paul Banks on helvetin karismaattinen ja pikkuhousuja tipautteleva keulahahmo olematta mitenkään törkeän komea jätkä. Ville on saanut siitä rohkaisua.”

5. The Doors - Break On Through (To The Other Side)
”Yksi harvoista biiseistä, joita ollaan soitettu coverina. Morrison on Constablesin voimaeläin joka lähettää meille viestejä tuonpuoleisesta. Yleensä aamuneljän ja aamukuuden välillä.”

6. Arctic Monkeys - Knee Socks
”Kappaleella mukana oleva Josh Homme on yksi kovimmista jätkistä ikinä. Vauhti päällä niin lavalla, kuin keikan jälkeenkin.”

7. Reptile Youth - Speeddance
”Lämpättiin Reptile Youthia kun ne soittivat Suomessa. Älytön livebändi. Tanskan kielen kanssa oli ongelmia, mutta ne helpottuivat kellon edetessä.”

8. Britney Spears - Toxic
”Me tykätään tästä salaa. Paljon.”

9. Brick + Mortar - Locked In A Cage
“Locked In A Cage on ollut viimeaikojen kaljanjuontibiisi.”

10. Foals - Inhaler
”Foals on koko bändille kova juttu. Sitä kuunneltiin paljon kun me lähdimme Constablesin ensimmäiselle minirundille. Oli pimeä syksy, pakun valot eivät toimineet, startti tehtiin työntämällä ja huippunopeus oli noin 60 km/h alamäessä.”

11. Red Zebra - I Can’t Live In A Living Room
”Tämän biisin sanoituksiin on helppo samaistua. Parasta.”

Constables Facebookissa

Kommentit
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.