Hyppää pääsisältöön

Mari Palo ja Joonas Riippa nauttivat lenkkeilystä ja hyvästä ruoasta

Joonas Riippa, Mari Palo
Sopraano Mari Palo ja jazzrumpali Joonas Riippa. Joonas Riippa, Mari Palo Kuva: Riikka Holopainen/Yle joonas riippa

Sopraano Mari Palo ja rumpali Joonas Riippa ovat kiireisiä muusikkoja, joten vapaa-ajallaan he rentoutuvat ulkoilemalla kahden koiransa kanssa ja kokkaamalla hyvää ruokaa.

Mari Palon musiikilliseen historiaan kuuluu klassisen laulun lisäksi myös pianon- ja saksofoninsoittoa, ja vaikka Mari tunnetaan erityisesti oopperalaulajana, hänen repertuaaristaan löytyy monipuolisesti viihdemusiikkia. Joonas Riippa työskentelee free lance -muusikkona lukuisissa yhtyeissä ja häntä voi kuulla tänä syksynä esimerkiksi Tampere jazz happeningissä sekä Musiikkitalon Dig –festivaalilla. Free-jazziin erikoistunut Joonas keikkailee paljon myös ulkomailla.

Lohtajalta ja Kälviältä kotoisin oleva muusikkopariskunta asuu Kirkkonummella luonnon helmassa, jossa heidän koirillaan, sekarotuisella Kaunolla ja borderterrieri Hetalla, on tilaa viilettää. Kiireisten freelancereiden elämään vastapainoa tuo kodin rauha, jossa Joonas huolehtii ruoanlaitosta ja Mari leipomisesta. Jos vapaata aikaa olisi riittävästi, haluaisivat Mari ja Joonas joskus kokeilla seinäkiipeilyä.

Katso suorana Kantapöydän jatkot yle.fi/klassinen ke 22.10. klo 15.30 ja kuuntele Yle Radio 1 pe 24.10. klo 14. Toimittajina ovat Janne Koskinen ja Timo Asikainen.

Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydän jatkoilla

Toimittajamme saavat keskiviikkoisin Kantapöydän jatkokahville aina kaksi vierasta, jotka tuntevat toisensa entuudestaan ja joista ainakin toinen tulee klassisen musiikin maailmasta. Jatkojen vieraat ovat tottuneet tekemään taidetta ja musiikkia yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa. Heille on tuttua kuunnella itseään ja omaa ääntään moniäänisyyden keskellä, osana yhteistä taideteosta, soivaa kokonaisuutta. Vieraat voivat tulla samasta taiteilijaryhmästä, samasta tuotannosta, orkesterista, kuorosta tai yhtyeestä. He voivat olla työpari tai opettaja ja oppilas. Tai he voivat olla sukulaisia, perheenjäseniä, pariskunta, vanhempi ja lapsi, sisko ja sen veli.

Enneagrammi-persoonallisuustesti

Millaisia persoonallisuuksia Kantapöydän vieraat ajattelevat olevansa? Miten he kuvaavat itseään ja arvioivat vuorovaikutustaitojaan? Miten vieraat näkevät toisensa? Entä mitä Enneagrammi-persoonallisuustesti paljastaa heistä? Ja miten he suhtautuvat testin tulokseen? Muuttuuko ihminen, ja mihin suuntaan?

Haluatko tietää oman persoonallisuustyyppisi? Tee testi!

Siirry tästä Elämäntaidon valmennusakatemian enneagrammi-testiin.
Siirry tästä Enneagrammi Akatemian enneagrammi-testiin.

Katso & kuuntele Kantapöydän jatkot

Katso Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydässä suorana verkkolähetyksenä osoitteessa yle.fi/klassinen keskiviikkoisin klo 15.30 ja kuuntele Kantapöydän jatkot Yle Radio 1 perjantaisin klo 14.00.

 • Julia Wolfen vangitseva oratorio

  Julia Wolfen vangitseva oratorio

  Yhdysvaltalaisen Julia Wolfen (s. 1958) viime vuonna valmistunut oratorio Fire in my mouth on kirjoitettu naiskuorolle, tyttökuorolle ja orkesterille. Noin tunnin kestoinen teos sai ensi ensiesityksensä tänä keväänä ja kuullaan onneksi tuoreeltaan myös äänitteellä. Teoksen järkyttävänä lähtökohtana on vuonna 1911 syttynyt tehdaspalo New Yorkissa.

 • Taidokas duo esittelee vähemmän tunnettua ohjelmistoa

  Taidokas duo esittelee vähemmän tunnettua ohjelmistoa

  Viulisti Dawn Wohn ja pianisti Esther Park esittelevät debyyttijukaisullaan peräti yhdeksän tekijän (Lili Boulanger (1893-1918), Vítězslava Kaprálová (1915–1940), Amy Beach (1867–1944), Florence Price (1887–1953), Vivian Fine (1913–2000), Chihchun Chi-sun Lee (s.

 • Klarinettikvintettoja rytmimusiikin hengessä

  Klarinettikvintettoja rytmimusiikin hengessä

  Klarinetisti David Shifrin kolkuttelee seitsemääkymmentä, mutta vielä vaan soitto käy. Konkarin uudelle julkaisulle on valikoitunut rytmimusiikista ja etenkin jazzista ammentava kokonaisuus. Kolme klarinetille ja jousikvartetille kirjoitettua teosta edustavat pääosin aikamme soivuuksia, mutta mukaan on mahtunut sähäkkä Edward Kennedy "Duke" Ellington -sovituskin.

 • Bruce Painen hyväntuulista kitaramusiikkia

  Bruce Painen hyväntuulista kitaramusiikkia

  Brasiliassa syntynyt, Portugalin ja Saksan kautta Uuteen-Seelantiin rantautunut, kitaristi Gunter Herbig on päässyt uusiseelantilaista kitaramusiikkia esittelevässä julkaisusarjassaan sen kolmanteen osaan.