Hyppää pääsisältöön

Nämä tähdet esiintyvät MTV EMA -gaalassa – katso videot

Charli XCX, Royal Blood ja Calvin Harris ovat musiikkigaalan uusimmat kiinnitykset. Tapahtuma järjestetään marraskuun 9. päivänä Glasgow'ssa.

Calvin Harris pokkasi palkinnon MTV VMA -gaalassa // Kuva: EPA/ Paul Back

MTV:n vuosittaisessa European Music Awards -palkintogaalassa juhlitaan maailmanlaajuisesti vuoden kuumimpia artisteja. Tänä vuonna Skotlannissa järjestettävän gaalan esiintyjälistalla on joukko vuoden 2014 puhutuimpia artisteja. Nämä artistit esiintyvät tapahtumassa 9. marraskuuta.

Calvin Harris

Skottilainen DJ Calvin Harris palaa kotiin ja soittaa keikalla luultavasti ainakin tuoreen hittinsä Summer. Harris on ehdolla parhaan elektronartistin kategoriassa.

Charli XCX


Charli XCX 
viimeistelee parhaillaan tammikuussa julkaistavaa kakkosalbumiaan Sucker. Levyn uusimman Break the Rules -sinkun musiikkivideo on täynnä viittauksia elokuviin ja tv-sarjoihin. Artisti on ehdolla parhaan uuden tulokkaa ja parhaan Push-esityksen kategorioissa.

Royal Blood

Kahden miehen rockbändi Royal Blood on tehnyt nimeä muun muassa Arctic Monkeys -yhtyeen lämppärinä. Katso alta Figure it out -kappaleen verinen musiikkivideo.

Kiesza

Kanadalainen laulaja-lauluntekijä Kiesza on ehdolla EMA-gaalassa parhaan uuden tulokkaan kategoriassa. Hideaway-kappale on myös erikseen palkintoehdokkaana musiikkivideokategoriassa.

Ariana Grande

Ariana Grande saattaa marraskuussa lähteä kotiin useampi palkinto kainalossaa. Laulaja kisaa parhaan biisin, parhaan popartistin, parhaan naisartistin, parhaan tulokkaan ja parhaan Push-esityksen kategorioissa.

Ed Sheeran

Brittien oma punapää Ed Sheeran kilpailee parhaan miesartistin kategoriassa muun muassa Pharrel Williamsia vastaan. Artistina ja tuottajana tunnettu Williams on työstänyt Sing-kappaleen yhdessä kilpakumppaninsa Sheeranin kanssa.

Nicki Minaj

Nicki Minaj juontaa koko EMA-show'n ja kilvoittelee sen lisäksi parhaan naisartistin, parhaan hiphop-artistin, isoimman fanijoukon ja parhaimman ulkonäön -kategorioissa. Glasgow'ssa tulaan siis näkemään paljon tätä artistia.

Lue myös:

Nicki Minaj juontaa Euroopan MTV-gaalan

Kohugaala EMA julkaisi ehdokkaansa – tässä Suomen villi kortti

Lähteet: MTV