Hyppää pääsisältöön

Mielensäpahoittajalla hurjat katsojaluvut – 300 000 rikki

Mielensäpahoittaja-elokuva kiinnostaa poikkeuksellisen monia suomalaisia.

Dome Karukoski // Kuva: Alma Hätönen

Dome Karukosken Mielensäpahoittaja-elokuva on ylittänyt 300 000 katsojan rajapyykin. Leffa on saanut elokuvateattereissa eilisiltaan 18.10.2014 mennessä 301 083 katsojaa. Näin suuri katsojamäärä on hyvin epätavallinen, sillä kyseisen rajan on ylittänyt vuoden 1990 jälkeen ainoastaan 15 kotimaista elokuvaa. Mielensäpahoittaja nousi jo viime viikolla Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi vuonna 2014.

Elokuvan tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön menetyksekkäisiin Mielensäpahoittaja-kirjoihin Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike sekä Miniä.

Mielensäpahoittaja on myös Suomen Golden Globe -ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan kilpailusarjaan. Dome Karukoski on asetettu lisäksi ehdolle parhaan ohjaajan kategoriaan sekä Antti Litja parhaaksi miespääosan näyttelijäksi. Säveltäjä Hilmar Örn Hilmarsson on asetettu ehdolle parhaasta elokuvamusiikista.

Katso elokuvan traileri alta.