Hyppää pääsisältöön

Kaj Backman on Svenska Ylen uusi radiopäällikkö

Svenska Yle on tänään nimittänyt uuden ohjelmapäällikön vastuualueenaan Yle Radio Vega ja Yle X3M.

Kaj Backman on työskennellyt Ylessä vuodesta 2002 muun muassa reportterina, juontajana ja viimeksi yleisötutkimuksesta ja strategiasta vastaavana kehityspäällikkönä Svenska Ylessä.

Radiopäällikön tehtävä on uusi. Tähän asti Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:lla on ollut omat ohjelmapäälliköt.

”Taistelu yleisön ajasta ja paikasta median ajankäytössä on suurin haaste kaikille perinteisille medioille, myös radiolle. Vuorokaudessa on edelleenkin vain 24 tuntia, mutta tarjonta ja mahdollisuus käyttää medioita on lisääntynyt valtavasti. Niinpä kilpailu pääsystä osaksi kuuntelijan mediankäyttötapoja on kovempaa kuin koskaan”, toteaa Kaj.

Kajlla on selkeä visio siitä, mitä suomenruotsalainen radio tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

”Radion sisällön täytyy tuntua olennaiselta ja välttämättömältä. Radion pitää tarjota ainutlaatuista sisältöä, jota kukaan muu ei tarjoa. Radion täytyy esittää niitä kysymyksiä, joita kukaan muu ei kysy ja kertoa sellaisia tarinoita elämästä, joita kukaan muu ei kerro.”

Kaj aloittaa uudessa tehtävässään 1.1.2015.