Hyppää pääsisältöön

Keravalaiset rakastavat sirkushevosiaan


Strada laukkaa Keravalla Sariolan Sirkuksen karusellihevosten jäljissä ja käy myös vaatesuunnittelija Ilona Pellin kotona ihailemassa kauniisti rapistunutta karuselliratsua.
Keravan museokeskus Sinkka on julkaissut muistomerkin historiaa luotaavan kirjan. Taidehistorioitsija Marjo Kuula jäljittää siinä hevoshahmojen esikuvaa 1800-luvun Saksaan.

Keravan muistomerkin lähin esikuva oli kuitenkin Sirkus Sariolan karuselli, joka oli käytössä 1920-luvulta miltei näihin päiviin. Vaatesuunnittelija Ilona Pelli kuuluu Sariolan sirkussukuun, ja hänen kotonaan on yksi Sariolan karusellin alkuperäisistä hevosista.

Vastikään kunnostettu Sirkusmuistomerkki on Keravan tunnetuin taideteos.

Kommentit
 • Avaruusromua: Koneilla, prosesseilla, härveleillä ja softalla!

  Oletko kuullut soittimesta nimeltä Ventorgano?

  Oletko kuullut soittimesta nimeltä Ventorgano? Tai laitteesta nimeltä Organelle? Miltä kuulostaa melupöytä eli noise table tai no-input mixing setup? Tai itse kehitelty generatiivinen musiikkikone? Tuntuu siltä, että kun on kyse soittimista, niiden keksimisestä ja rakentelusta, rajana ei suinkaan ole ihmisen mielikuvitus, vaan pikemminkin tämä aineellinen maailma ja sen asettamat rajoitukset. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kalevala on fantasiakirjallisuutta, jopa scifiä – tule mukaan Lukupiiriin keskustelemaan teoksen erilaisista tulkinnoista!

  Tule mukaan radion Lukupiiriin 7.12. klo 19!

  Kalevalassa taotaan kultainen nainen sekä onnea ja varallisuutta tuottava ihmeellinen Sampo. Eepoksessa on kyse siitä, mihin ihminen ja ihmisen teknologia pystyvät. Toisaalta se on myös magian ja shamanismin kuvausta. Ehkä juuri näistä syistä Kalevala on villinnyt metallimuusikoita ja J. R. R. Tolkienia. Kalevalaa on tulkittu monin eri tavoin.

 • Avaruusromua: Nuo kahdeksanjalkaiset ystävämme!

  Uskokaa, että ne ovat outoja otuksia.

  Hän väitti olevansa maailman paras ja taidokkain kutoja. Hänen nimensä oli Arakhne ja hän eli muinaisessa Kreikassa. Mutta miten hän muuttui hämähäkiksi? Ja miksi italialainen Jarguna tahtoo tänään kutoa verkkoa erilaisten muusikoiden välille? Kutoa symbolista verkkoa, johon hän sitten pyydystää mitä erilaisimpia muusikoita, kuten hän itse asian ilmaisee. Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri