Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Foo Fightersin kappaleesta Something from Nothing?

YleX Jälki-istunto soittaa maanantaista perjantaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Lauantaisin YleX Viikonlopussa viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja se saa itselleen palkinnoksi soittotakuuta!

Foo Fighters // Kuva: Tomi Mikola/ YLE

Kuka? Foo Fighters: Something from Nothing

Mitä? Amerikkalainen rock-yhtye Foo Fighters julkaisee marraskuussa kahdeksannen studioalbuminsa Sonic Highways. Levy juhlistaa bändi 20 vuotista taivalta. Albumi sisältää kahdeksan kappaletta, jotka on äänitetty kahdeksassa eri studiossa kahdeksassa eri kaupungissa. Ensimmäinen sinkku on nimeltään Something from Nothing, jonka levytyspaikkana toimi Electrical Audio -studio Chicagossa. Studion omistaa musiikkivelho Steve Albini, joka tuotti muun muassa Nirvanan In Utero -albumin. Kappaleen tekoon osallistui myös Cheap Trickin Rick Nielsen. Kappaleen musavideo löytyy TÄÄLTÄ!

Hä? Erikoisesta levyntekoprosessista on kuvattu dokumentti Foo Fighters – Sonic Highways, jonka on ohjannut yhtyeen nokkamies Dave Grohl. Sarjaa voi Suomessa seurata Katso Foo Fighters – Sonic Highways -sarjan avausjakso. Ensimmäisessä jaksossa ollaan Chicagossa, missä siis syntyi tänään Rytmibarometrissa kuultava Something from Nothing.