Hyppää pääsisältöön

Softenginen debyyttialbumi aseistaa bändin kansainväliseen läpimurtoon

YleX:n Viikon albumina soi Softenginen We Created the World.

Softengine

Uuden musiikin kilpailun voittajana sekä Suomen Euroviisu-edustajana tunnettu Softengine on julkaissut debyyttialbuminsa. We Created the World -levy esittelee hyvin monipuolisen bändin, joka ammentaa vaivattomasti stadionrockin, popin, balladien sekä elektronisen tanssimusiikin maailmoista.

Biisintekijät Topi Latukka sekä Henri Oskar ovat käyneet bändinsä kanssa läpi rankan, mutta mukavan prosessin, johon kuului julkisuusrumban lisäksi bändin rivien rakoilua ja kiristyneitä julkaisuaikatauluja.

- UMK-voiton sekä Euroviisujen tuoman julkisuuden myötä kysyntä levylle oli niin kova, että deadline aikaistui melkein vuodella. Emme kuitenkaan koe, että päästimme irti keskeneräisen albumin, sillä jatkuva hiominen olisi vienyt kokonaisuutta huonompaan suuntaan. Kaiken lisäksi oli helpotus saada viimein julkaistua kappaleet, joiden aihioista osa oli jopa kuuden vuoden takaisia, Topi ja Henri naureskelevat yhteen ääneen.

Nuoresta iästä huolimatta nelikko soittaa tiukasti yhteen, ja bändin kappalemateriaali on läpi levyn vahvaa. Kovan treenaamisen lisäksi miehillä on pitkä kokemus soittamisen parissa. Henri aloitti pianolla jo viisivuotiaana, ja Topi on ollut mukana bändeissä jo ala-asteella. Selkeät yhteiset päämäärät ovat vaikuttaneet myös lopputulokseen.

- Meillä on samankaltainen ajatusmaailma musiikista, ja miltä Softenginen pitäisi kuulostaa. Meidän ei tarvi kinastella, millaisia kappaleiden tulisi olla, vaan lähes kaikki uudet ideat tuntuvat uppoavan hyvin koko bändille, kertoo Henri Softenginen bändikemiasta.

Softenginen musiikkia ovat inspiroineet mm. Thirty Seconds To Marsin, Mewin, Coldplayn ja Disco Ensemblen kaltaiset bändit sekä dj-tuottaja Zedd, joiden ristisiitokselta uusi levy pääsääntöisesti kuulostaakin.

We Created the World -albumin keskeisin bändin ulkopuolinen tekijä on ollut tuottaja Aki Sihvonen, joka soittaa albumilla ja toimii myös kappaleidessa sovitusapuna. Sihvosen avulla Softengine on saanut hyvin erilaisista elementeistä koostuvan paletin toimimaan saumattoman yhtenäisesti. Bändi on onnistunut luomaan jo uran alkutaipaleella oman tunnistettavan saundinsa, jonka voimavara piilee kokeilevassa sekä ennakkoluulottomassa asenteessa.  

- Softenginen idea on ollut aina yhdistellä eri musiikkityylejä ja saada ne toimimaan yhdessä. Emme ole genreuskovaisia, vaan toteutamme itseämme ja musiikkiamme sen mukaan, mikä tuntuu siistiltä siinä hetkessä. Tässä työskentelymallissa on tietysti omat riskinsä, sillä pään sisällä hyvältä kuulostavat ideat eivät välttämättä ole aina toteutuskelpoisia. Onneksi meillä on ollut uuden levyn kappaleiden suhteen myös tuuria mukana, kaksikko hekottaa helpottuneena.

Softenginen nokka on kohti ulkomaita, josta ensimmäinen harppaus Euroviisujen jälkeen onesiintyminen Hollannin Eurosonic-tapahtumassa tammikuussa. Bändi ei halua hätiköidä, vaan työstää kontaktejaan ja seuraavia askeliaan huolellisesti ennen suunnitelmallista maailmanvalloitusta. Kansainvälinen kananlento mahalaskuineen ei kiinnosta Softengineä, vaan niiden miljoonien silmäparien uudelleen tavoittaminen, mitkä tapittivat bändin esiintymistä Tanskassa viime toukokuussa.

Kuuntele alta Viikon albumi!

Lisää Henrin ja Topin kertomuksia ja mietteitä Softenginen debyyttialbumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuoroissa.