Hyppää pääsisältöön

Hiiteen positiivisuus – nyt valitetaan kunnolla!

Johanna Korhonen ja valituskuoro
Johanna Korhonen ja Valkoisen valon Valituskuoro Johanna Korhonen ja valituskuoro Kuva: Yle/ Pentti Männikkö valituskuoro

Olipa kerran, melkein sata vuotta sitten, ranskalainen apteekkari nimeltä Emile Coué. Hän myi pillereitä ja arveli mielessään, että tuskin nuo ihmiset näillä paranevat. Hän keksi paremman metodin: kun hokee joka päivä itselleen, että voi koko ajan joka tavalla paremmin ja paremmin, siihen alkaa uskoa – ja sitten voikin paremmin.

Positiivisen ajattelun voittokulku alkoi siis jo melkein sata vuotta sitten. Siltä ei ole kukaan voinut välttyä. Kun päiväkotilapsi muutama vuosi sitten sanoi minulle, että jokin tehtävä oli hänelle liian "haasteellinen", ajattelin, että peli on menetetty – edes päiväkodeissa ei enää ole vaikeuksia eikä ongelmia, pelkkiä "haasteita" vain. Yäk yäk yäk!

Edes päiväkodeissa ei enää ole vaikeuksia eikä ongelmia, pelkkiä "haasteita" vain.

Mutta meillä suomalaisilla on keinomme: aito valitus tekee eetvarttia. Kun aloimme keräillä porukkaa omaan Valituskuoroon, studio täyttyi oitis väestä, jolla oli vaikka mitä valitettavaa. Liity joukkoon!

Johanna Korhonen

Kuuntele Valkoista valoa 23.10.2014 klo 11.00 ja 30 vuorokautta Yle Areena.

PS: Ohjelman musiikki on rehellistä surua, ankeutta ja muita tunteita: Emma Kirkby laulaa ja Jakob Lindberg soittaa Purcellia ja Dowlandia.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.

 • Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe (laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen, sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu) jatkaa oman ilmaisunsa laajentamista ja kehittämistä. Ryhmän debyytillä liikuttiin tyylillisesti etenkin jazzin maailmassa. Uusimmalla, kolmen albumin kokonaisuuden ensimmäisellä osalla yhtye kurottelee uusien teosten myötä kohti aiemmin kartoittamattomia ilmaisualueita.