Hyppää pääsisältöön

Jääkiekkoverkoston unelma suuresta autokaupasta

Hämeenlinnaan oli tarkoitus rakentaa Euroopan suurin autokauppa. Neljän vuoden puuhailun jälkeen tontilla on pystyssä pelkkä mainospylväs. Suuruudenhullun hankkeen takaa paljastuu jääkiekon ympärille rakentunut päättäjäverkosto.

Sunny Car Center oli kiinteistöyrittäjä Markku Ritaluoman ja Hämeenlinnan kaupungin yhteinen suurhanke. Autokauppiaat tai kiinteistösijoittajat eivät kuitenkaan innostuneet siitä.

Hämeenlinnassa on vuosikausia ihmetelty Ritaluoman toteutumattomia lupauksia ja kaupungin uskoa niihin. Tarinoiden huippu kuultiin elokuussa, kun autokaupan rahoittajaksi oli tulossa Sambian entisen presidentin leski Regina Chiluba.

Sunny Car Centerin idea myytiin Hämeenlinnan valtuustolle matkailunähtävyytenä ja suurena työllistäjänä. Työpaikkoja oli luvassa jopa 1 500.

Hankkeen takana ovat päättäjien tiiviit yhteydet jääkiekkoon ja sponsorirahaan. MOT:n selvityksessä paljastuu suhdeverkosto, jossa samat henkilöt toimivat niin kaupungin kuin SM-liigaseura HPK:nkin tehtävissä.

  • MOT: Satu suuresta autokaupasta
    TV1 maanantaina 27.10. klo 20
Kommentit