Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Arkkitehtuuri pääkuva

Ota vuoden #betonikuva ja osallistu kilpailuun!

#Betonikuvakilpailun kuvien vastaanotto on päättynyt. Nyt jäämme jännityksellä odottamaan, mitä #betoniraati sanoo kuvista ja mitkä nousevat voittoon! Kuvia saapui yli 700, kiitos niistä.

#betonikuva-kilpailun palkinnot:

 1. Palkinto: Matka kahdelle betoniseen Tallinnaan
 2. Palkinto: Pala Berliinin muuria

#Betonikuvaraadin tehtävä ei tule olemaan helppo. Tässä raatilaiset betonikuvin ja sanoin: Betonitaivas on suljettu ja raati pääsee töihin - kilpailuun lähetettiin yli 700 kuvaa!

Vapise vuoden luontokuva! Nyt kilpaillaan vuoden betonikuvasta. Jos näet betonissa brutaalia kauneutta, osallistu!

Näetkö parvekkeeltasi, kuinka betonilähiö vanhetessaan kaunistuu?
Arvostatko graffitia kukkivaa meluvallia ja skeittipuiston kivisiä muotoja?


Valokuvaatko kävelyretkillä siltojen kaaria ja ruskan hehkua betonia vasten?
Herättääkö hiottu raakabetonilattia halusi tanssia?
Ota #betonikuva.

Jos näet betonissa runoutta, lähetä meille siitä kuva. Kilpailu päättyi marraskuun lopussa. Voittajan valitsee nelihenkinen, asian tunteva raati.

Kommentit
 • Avaruusromua: Kohti uusia seikkailuja!

  Aitoja ääniä uuden musiikin kunniakkaasta historiasta.

  Darmstadt on pieni kaupunki eteläisessä Saksassa, Hessenin osavaltiossa, lähellä Frankfurt am Mainia. Kaupunki kärsi pahoin toisen maailmansodan aikaisista pommituksista, mutta jo niinkin pian kuin kesällä 1946 kaupunkiin kokoonnuttiin kuuntelemaan outoa puhetta ja uutta musiikkia. Berliiniläinen äänitaiteilija ja säveltäjä Hanno Leichtmann on päässyt penkomaan Darmstadtin kesäkurssien ääniarkistoa ja sen mukana kantautuu korviimme aitoja ääniä uuden musiikin kunniakkaasta historiasta. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Miksi robotti ei voi ymmärtää taidetta?

  Tahto, pyrkimys ja motivaatio erottavat ihmisen koneesta.

  Tekoäly, vaikka kuinka kyvykäs ja oppivainen, on kuitenkin pelkkä ohjelmistoalgoritmi. Neuroverkon algoritmit osaavat tunnistaa informaatiota, luokitella ja järjestää sitä. Niiden on mahdotonta ymmärtää merkityksiä inhimillisellä tavalla. Koska ihmisaivojen toimintaa ei vielä täysin ymmärretä, on selvää ettei sitä voi täysin jäljitelläkään.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri