Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Arkkitehtuuri pääkuva

Ota vuoden #betonikuva ja osallistu kilpailuun!

#Betonikuvakilpailun kuvien vastaanotto on päättynyt. Nyt jäämme jännityksellä odottamaan, mitä #betoniraati sanoo kuvista ja mitkä nousevat voittoon! Kuvia saapui yli 700, kiitos niistä.

#betonikuva-kilpailun palkinnot:

 1. Palkinto: Matka kahdelle betoniseen Tallinnaan
 2. Palkinto: Pala Berliinin muuria

#Betonikuvaraadin tehtävä ei tule olemaan helppo. Tässä raatilaiset betonikuvin ja sanoin: Betonitaivas on suljettu ja raati pääsee töihin - kilpailuun lähetettiin yli 700 kuvaa!

Vapise vuoden luontokuva! Nyt kilpaillaan vuoden betonikuvasta. Jos näet betonissa brutaalia kauneutta, osallistu!

Näetkö parvekkeeltasi, kuinka betonilähiö vanhetessaan kaunistuu?
Arvostatko graffitia kukkivaa meluvallia ja skeittipuiston kivisiä muotoja?


Valokuvaatko kävelyretkillä siltojen kaaria ja ruskan hehkua betonia vasten?
Herättääkö hiottu raakabetonilattia halusi tanssia?
Ota #betonikuva.

Jos näet betonissa runoutta, lähetä meille siitä kuva. Kilpailu päättyi marraskuun lopussa. Voittajan valitsee nelihenkinen, asian tunteva raati.

Kommentit
 • Miten Minna Canth ehti?

  Mikä mahdollisti Minna Canthin valtavan elämäntyön?

  Palvelijoiden ja kauppa-apulaisten saatavilla olevan ja edullisen työpanoksen ansiosta Minna Canthilla oli mahdollisuus kirjoittaa tasa-arvoa edistäviä artikkeleita ja näytelmiä.

 • Avaruusromua: Palmut, hiekkaranta ja tähtikirkas yö

  Mitä on eksotiikka musiikissa?

  Mitä on eksotiikka? Mitä on eksotiikka musiikissa? 1950-luvulla se oli viihdyttäviä viuluja, intensiivistä tunnelmaa, villejä rytmejä ja salaperäisiä ääniä. Tuolloin levyillä soivat tunnelmat eksoottisilta kaukomailta: Aasiasta, Havaijilta, Amazonilta, Andeilta ja Afrikasta. Mutta musiikki ei ollut mitään kansanmusiikkia tai etnoa, vaan aitoa eskapistista viihdettä. Se oli eksoottista fantasiaa. Se oli epäaitoa muka-musiikkia. Se oli musiikillista kolonialismia. Mutta hyvin viihdyttävää, ja nykyään kuunneltuna mitä viehättävintä kitschiä ja campia. Ja eksotiikka viehättää yhä. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Avaruusromua: Ne oli suunniteltu muuttuvaan maailmaan

  Ne oli tehty liikuteltaviksi ja korvattaviksi.

  Ne oli tehty liikuteltaviksi ja korvattaviksi. Niiden ei ollut tarkoitus olla ikuisia, vaan niiden rooli oli väistyä, kun tilalle tulisi jotakin uudempaa ja ehkä parempaa. Ne ovat värikkäitä ja sulavasti muotoiltuja tuoleja 1960-luvun alusta. Punainen, keltainen ja sininen. Edessä matala pöytä. Värikkäiden huonekalujen yläpuolella kuvassa lukee suurilla valkoisilla kirjaimilla: Optimistic Modernism. Optimistista modernismia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Asterix opettaa latinaa

  Asterix-kirjoja lukemalla voi suorastaan sivistyä.

  Asterix seikkailee -sarjakuvat perustuvat löyhästi Julius Caesarin jo ennen ajanlaskua kirjoittamiin Gallian sota -teoksien tapahtumiin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri