Hyppää pääsisältöön

Docventuresin toisen kauden kaikki aktivismit

aktivismi
aktivismi docventures

Saimme kahden kuukauden aikana hyvinvointivaltion kassaan yli 10 000 euroa rahaa, Veripalvelulle yli 2200 uutta verenluovuttajaa ja someviestejäkin tipahteli noin 30 000 tsipaletta! Kaupan päälle katsojat perustivat lukuisia itsenäisiä leffakerhoja ympäri Suomea! Lue alta kaikki Docventuresin aktivismit. Meidän takiamme Ylen ravilähetys siirrettiin toiseen ajankohtaan, joten toivomme tämän koonnin tyydyttävän myös ravien ystäviä.

1. Aktivismi

Kausi aloitettiin aktivismi-teemalla ja yhteiskunnallinen keskustelu räjähti samantien käyntiin, kun Riku Rantala toimitti muovikassillisen rahaa vero-toimistoon tarkoituksenaan pelastaa suomalainen hyvinvointivaltio. Samalla avattiin hyvinvointivaltionkummit.fi, jonka kautta yksityiset ihmiset lahjoittivat Valtiokonttorin kassaan yli 10 000 euroa vapaaehtoisia lahjoituksia. Keskustelu tavoitti pelkästään Docventuresin omassa sosiaalisessa mediassa yli miljoona ihmistä ja mukaan liittyivät välittömästi myös valtakunnan seuratuimmat mediat.

2. Vallankumous

Toisen viikon teemana oli vallankumous ja aktivismina päätimme haastaa jengin hot blood bucket challengeen eli #vertapakkiin-haasteeseen. Veripalvelun akuuttiin veripulaan vastannut aktivismi keräsi kauden aikana yli 2200 uutta luovuttajaa, ja verilitroja kertyi jopa 1100.

3. Korruptio

Docventures lanseerasi viikon aktivismissaan käräytyspuhelimen, jonne sai ilmiantaa korruptoituneen viranomaisen. Vanhan liiton nokialainen kärysi kuumana koko viikon ajan ja saimme haltuumme äärimmäisen hähmäisiä viestejä. Saimme myös keskiviikon suoraalähetystä varten harvinaislaatuisen haastattelun mieheltä, joka tuntee suomalaisen alamaailman erityisen hyvin. Voimmeko olla edelleen vakuuttuneita siitä, että poliisi ei ole korruptoitunut?

4. Totuus

Totuus-viikolla pyysimme jengiä kertomaan totuuden, joka kaikkien tulisi tietää. Saimme kymmeniä videoita yksityisiltä ihmisiltä ja pienemmiltä medioilta. Katsoituimman videon teki Youtube-stara Mentaalisavuke, jonka video keräsi yli 60 000 katselukertaa.

5. Suomalaisuus

Viidennen viikon teemana oli suomalaisuus ja aktivismina järkkäsimme vanhan liiton kuvakisan. Perkele! Docventuresin Kuvia Suomesta keräsi albumillisen kuvia rakkahasta kotomaastamme. Oli kaunista maisemaa, hienoja perinteitä ja tietty viinaa, mutta kilpailun voittajaksi selvisi legendaarinen bussipysäkkikuva.

6. Tekopyhyys

Kuudesviikko pärähti käyntiin tekopyyhyden merkeissä ja pyysimmekin ihmisiä jakamaan hyviä selityksiä tilanteeseen kuin tilanteeseen. Peukuttamalla (Y) parhaimmaksi valikoitui Outhousen selitys: Tyyppi ei saanut kutsua kaveriporukan kotiin juhliin. Syyksi kerrottiin myöhemmin, että tuoleja ei ollut tarpeeksi. Docventures suosittelee testaamaan omalla vastuulla.

Docventuresin kootut selitykset
Docventuresin kootut selitykset docventures

7. Vapaus

Seitsemännen viikon teemana oli vapaus, jonka kunniaksi avasimme kaikkien vapaasti muokattavissa olevan opendocventures.com-sivuston. Sivu kaatui kävijäryntäyksen vuoksi ensimmäisen minuutin aikana. Saimme kuitenkin sivun rullaamaan ja sisältö oli melko karmivaa, sellaista ahdistavaa saastaa, ettei siitä nyt voinut olla kenellekkään mitään hyötyä. Tästä laboratoriokokeesta voi vetää kuitenkin mielenkiintoisia johtopäätöksiä. Ihmiset vaativat vapautta, pimeyttä ja anarkiaa, mutta luodakseen jotain hyvää ja laadukasta tarvitaan järjestäytymistä ja ainakin jokin minimimäärä sääntöjä.

Onko todellakin niin, että täydessä vapaudessa meistä tulee eläimiä?

opendocventures.com
opendocventures.com docventures

8. Sankaruus

Docventuresin viimeisen viikon teemana oli sankaruus. Olemme matkoillamme huomanneet, että todelliset sankarit liikkuvat varjoissa. Siksi valjastimme monituhatpäisen mustanaamiokerhomme etsimään tuntemattomia sankareita. Facebookin peukkuäänestyksellä voittajaksi valikoitui kolmevuotiaan tyttölapsen omalla toiminnallaan pelastanut sosiaalityöntekijä Eine. Palkinnoksi Eine sai miljoonapalkinnon. Lue voittajatarina täältä!

Mikäli haluat lisää tällaista ensi vuonna, kehotamme laittamaan palautetta osoitteeseen ohjelmapalaute@yle.fi

Kommentit