Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Helsinki Outsiders – kamppailua arjessa ja sähäkkää salibandya sähköpyörätuolilla

Dokumenttiprojekti: Helsinki Outsiders, yle tv1
Helsinki Outsidersin pelaajat ovat matkalla mestaruuteen. Dokumenttiprojekti: Helsinki Outsiders, yle tv1 dokumenttiprojekti: helsinki outsiders

TV1 sunnuntaina 24.11.2019 klo 11.45 - 12.45, Areenassa

Vammaisena eläminen on kamppailulaji. Kamppailuun opettaa myös sähköpyörätuolisalibandy eli spt-säbä, joka on kontaktilaji. Lajia pelataan tasavertaisesti jokaisen pelaajan yksilöllisyys huomioon ottaen.

Dokumenttielokuva Helsinki Outsiders kertoo samannimisestä urheiluseurasta, jossa pelataan sähköpyörätuolisalibandya.

Lämminhenkisessä ja viiltävällä huumorilla höystetyssä dokumentissa seurataan Helsinki Outsiders -joukkuetta ja pelaajia, niin kentällä harjoituksissa kuin sen ulkopuolella arjessa ja juhlassa. Yhteisen harrastuksen parista voi löytää myös rakkauden.

Dokumenttiprojekti: Helsinki Outsiders, yle tv1
Dokumenttiprojekti: Helsinki Outsiders, yle tv1 dokumenttiprojekti: helsinki outsiders

Dokumentissa tutustutaan vaikeasti liikuntavammaisiin urheilijoihin ja ollaan mukana heidän taipaleellaan kohti lajinsa Suomen mestaruutta.

Useimmat dokumentin henkilöistä tarvitsevat avustajan ympäri vuorokauden, kaikissa toimissaan.

Ronski ja sarkastinen huumori tukee ryhmähenkeä ja itsetuntoa. Se luo myös näkymättömän muurin, jonka läpi kaikkia ulkopuolisia ei päästetä.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Mikko Mattila. Tuotanto: Långfilm Productions Oy, 2014. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2014.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.