Hyppää pääsisältöön

DreamHack: Maailman suurin tietokonepelifestivaali Kakkosella

3DMAX-joukkue: Jesse "KHRN" Grandell, Joona "natu" Leppänen, Timo "reflex" Rintala, Mikko "xartE" Välimaa, Taneli "disturbed" Veikkola
Suomalainen 3DMAX-joukkue oli mukana karsinnoissa, muttei selviytynyt DreamHackiin asti. 3DMAX-joukkue: Jesse "KHRN" Grandell, Joona "natu" Leppänen, Timo "reflex" Rintala, Mikko "xartE" Välimaa, Taneli "disturbed" Veikkola Kuva: Yle / Juha Lahti elektroninen urheilu

Elokuussa esitetty Assemblyn Counter Strike -finaali oli ensimmäinen iso E-urheilulähetys valtakunnallisella tv-kanavalla Suomessa, ja nyt herkkua on tarjolla lisää! Televisioimme suorana Counter Strike -finaalin Ruotsin DreamHack Winter 2014 -pelitapahtumasta lauantaina 29. marraskuuta klo 22.

Kakkosen ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma seurasi tarkasti Assembly-lähetyksen vastaanottoa. Koska se oli kannustava, Ylessä alettiin työskennellä heti loppukesällä aktiivisesti sen puolesta, että ohjelmistoon saataisiin lisää e-urheilua.

- Saimme erittäin paljon myönteistä palautetta elektronisen urheilun huomioimisesta tv:ssä. On iloa ja kunnia tarjota sitä enemmän, etenkin kun kyseessä on maailman suurin pelifestari DreamHack.

Mikä Counter Strike?

 • Counter-Strike: Global Offensive on yksi maailman suosituimmista taistelupeleistä.
 • Strategista ajattelua ja hienomotoriikkaa yhdistelevän Counter Striken vaikeustaso on erittäin korkea.
 • Tutustu pelin oppaaseen Ylen omilla E-urheilusivuilla.
 • Juontajina DreamHackissa toimivat jo Assemblysta tutut Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa. Heitä kuullaan myös Yle Areenassa, joka aloittaa lähetykset Ruotsista jo perjantaina.

  DreamHackissa nähdään kiistatta maailman parhaat tietokonepelaajat. Ylen tuottaja, myös Assemblyn Areena- ja tv-kokonaisuuksista vastannut Juha Lahti kertoo, että kansainvälisiä nettilähetyksiä tapahtumasta on luvassa reippaasti yli sata. Mittakaava ei siis ole ihan pienimmästä päästä, ja niinpä Ylen tiiminkin tunnelma on jo nyt katossa.

  - On huikeaa päästä tekemään lähetystä DreamHackista Suomeen. Counter-Strike: Global Offensivehan on myös Ruotsissa erittäin kovassa suosiossa. Ruotsalaisella Ninjas in Pyjamas -joukkueella on jopa nimikkoaterioita suuressa hampurilaisravintolaketjussa, Lahti taustoittaa.

  Seuraa Kakkosta Facebookissa ja Twitterissä, niin pidämme sinut ajan tasalla DreamHackin tarkemmasta aikataulusta ja muista yksityiskohdista.

  Katso HLTV:n sivuilta lista DreamHackin osallistujista. Kannattaa ottaa luupin alle myös Ylen E-urheilusaitti.

  Päivitys 12.11.: Kakkosen ja nettilähetysten tarkat aikataulut, kisastudion asiantuntijat ja DreamHack-traileri täällä.

  Kommentit

  Yle TV2