Hyppää pääsisältöön

Historia: Stalin, verinen tyranni

Historia: Stalin, verinen tyranni, yle tv1
Stalinin hirmuvallan aikana surmattiin kymmeniä miljoonia kansalaisia. Historia: Stalin, verinen tyranni, yle tv1 verinen tyranni

Teema keskiviikkona 27.5. klo 18.00
Yle Areenassa 30 päivää

Maaliskuussa 1953 viisi miljoonaa ihmistä oli saattamassa hautaan yhtä historian julminta miestä. Josif Stalinin hirmuvallan aikana Neuvostoliitossa surmattiin yli 20 miljoonaa kansalaista.

Ranskalainen dokumentti (12) (Stalin, The Red Tyrant) kuvaa, kuinka sosialismin unelma muuttui painajaiseksi.

Tuotanto: ZED, Ranska 2013. Lukijoina ovat Virpi Haatainen ja Jukka Pitkänen.

Lisää aiheesta:
Josif Stalin (Wikipedia)

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.