Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Jarkko Niemen Viikonloppulista saa kotiaamupalan tuntumaan juhlalta

Jarkko Niemi Syke-sarjassa
Jarkko Niemi Syke-sarjassa Kuva: Yellow Film &TV/Yle Kuvapalvelu jarkko niemi

Keskiviikkona 29.10. Yle TV2:lla alkaa uusi kotimainen sairaalasarja Syke. Tapahtumat sijoittuvat suurkaupungin keskussairaalan traumaosastolle, jonka kiireisessä sykkeessä seurataan neljää sairaanhoitajaa (Lena Meriläinen, Iina Kuustonen, Leena Pöysti ja Tiina Lymi).

Jarkko Niemen Viikonloppulista

Siskonpedistäkin tuttu näyttelijä Jarkko Niemi on yksi sarjan miesnäyttelijöistä. ”Mun roolihahmo Sykkeessä on nuori kirurgi Holopainen, joka on taitava työssään, mutta aika taitamaton sosiaalisissa kanssakäymisissä.”

Vahvasti tiettyä ammattikuntaa seuraavia sarjoja on helppo katsoa kriittisesti etsien virheitä fiktion ja faktan välillä. Sykkeen todenmukaisuuteen onkin kiinnitetty erityisen paljon huomiota, joka on ollut näyttelijöillekin haaste. ”Haastavinta roolissa oli lääketieteellisen jargonian opettelu ja se miten niitä asioita voi sanoa luontevasti. Siinä oli aivan sairaan vaikeita repliikkejä.”

Niemi odottaa sarjan alkamista innolla ja toki näyttelijääkin jännittää nähdä valmiit jaksot televisiossa. Sykkeen alun jälkeen odotuksessa on Johanna Vuoksenmaan ohjaama ja Jarkon tähdittämä komediaelokuva Viikossa aikuiseksi, joka saa ensi-iltansa tammikuussa 2015. Mitä muuta näyttelijältä on tulevaisuudessa odotettavissa?

"Olen tehnyt nyt vaan pari pikkukeikkaa. Ihmisillä taitaa olla sellanen kuva, että oon tosi kiireinen, niin turha edes kysellä. Tai niin mä ainakin lohduttaudun! Mutta vuodenvaihteen jälkeen alan taas kuvata. mm. Siskonpetiä.”

Nyt Jarkko Niemi on koonnut sylillisen tyylikkään raukeita kappaleita alkavan viikonlopun kotiaamiasten taustamusiikiksi. Croissantit uuniin, kahvi tippumaan ja paina play.

Jarkko Niemen Viikonloppulista

1. Woodkid - I Love You
”Loistava jäbä, joka tekee hienoja biisejä ja uusia versioita. Hyvät videot myös.”

2. Paolo Nutini - Iron Sky
"Ehkä hienoin video ikinä, mahtipontinen biisi tekee aamukahvista juhlavan.”

3. Aino Venna - Kesäyö
"Rakastan.”

4. Mark Ronson - Ttoxic
"Loistava versio Riitun hitistä.”

5. Jay Z & Kanye West - No Church In The Wild
"Tää biisi on kans vaan hieno ja se tunnelma jonka se luo on musta hieno.”

6. Frank Ocean - Pyramids
"Loputon biisi. Tuntuu, että se vaan jatkuu jatkuu ja samaan aikaan toivoo ettei se loppuiskaan.”

7. - Walk This Way"
”Tykkään fiiliksestä”

8. Florence & The Machine - Drumming Song (acoustic version)
”Tää biisi on musta vaan aina yhtä hyvä - versio kun versio niin se on huumaava.”

9. The Head And The Heart - Rivers And Roads
"Muistuttaa hyvistä hetkistä.”

10. Chet Faker - 1998
"Tekee keittokomerostakin tyylikkään berliiniläisen brunssikeitaan, kun kajauttaa tän biisin yksiön seinille.”

Lue lisää: Syke

 • Elämä on sarja myöntäviä tai kieltäviä vastauksia. Avaruusromua 25.3.2018

  Mitä todella tarkoittaa viis veisaaminen?

  Suuri osa ihmisistä ottaa harteilleen monenlaisia huolenaiheita. Syyllisyyden, velvollisuudentunnon tai ahdistuksen tunteet saavat heidät käyttäytymään tavalla, joka aiheuttaa heille enemmän ärtymystä kuin iloa. Viis veisaaminen tarkoittaa sitä, että sinulla on lupa vastata kieltävästi, sanoo Sarah Knight kirjassaan Viis veisaamisen elämänmullistava taika. Musiikkia pohdintojen sekaan esittävät Nicola Ratti, Creta, Carlo Domenico Valyum, Aidan Baker & Gareth Davis, Cut Worms sekä Noone. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Riemastuttava erobiisi - mahdottomassa tehtävässä onnistuu Eteläranta

  Kaija Kärkinen ja Jukka Haarma uutuuslevyjä arvioimassa

  Paljon huomiota sanoituksiin kiinnitti viikon Levylautakunta. Laulujen aiheet liikkuvat sisällissodasta vapaasukelluksen kautta katkeraan eroon. Uutta musiikkia arvoimassa laulaja, sanoittaja, näyttelijä sekä Teosto ry:n hallituksen jäsen Kaija Kärkinen, emeritus-musiikkipäällikkö Jukka Haarma ja toimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1.

 • Mo-du-laa-ri-nen? Avaruusromua 18.3.2018

  Modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia!

  Olet ehkä kuullut tuon sanan aiemmin jossakin. Modulaarinen. Jos et muualla, niin ainakin Avaruusromua-ohjelmassa. Modulaarinen ja analoginen ovat tulleet esiin säännöllisin väliajoin. Monesti ne on mainittu silloin, kun on ollut puhetta vanhoista syntesoijista, 1960- ja 70-lukujen suurista ja monimutkaisen näköisistä elektronisista soittimista. Modulaarisuus ja analogisuus ovat myös osa tämän päivän elektronista musiikkia. Avaruusromussa muun muassa modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Tuula Amberlan paluu - musiikki puhutteli kuten ennenkin

  Pyhimys ja M arvioivat levyuutuuksia

  Onko musiikki luokiteltavissa hyvään ja huonoon vai onko kaikella jokin käyttötarkoitus? Tätä mietitään uutta musiikkia arvioitaessa. Levylautakunnassa altistuksen uutuuslevyille saavat artistit Mikko 'Pyhimys' Kuoppala ja Minja 'M' Koski sekä musiikkituottaja Juha-Pekka Sillanpää. Pisteet ja kommentteja 1.