Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Jarkko Niemen Viikonloppulista saa kotiaamupalan tuntumaan juhlalta

Jarkko Niemi Syke-sarjassa
Jarkko Niemi Syke-sarjassa Kuva: Yellow Film &TV/Yle Kuvapalvelu jarkko niemi

Keskiviikkona 29.10. Yle TV2:lla alkaa uusi kotimainen sairaalasarja Syke. Tapahtumat sijoittuvat suurkaupungin keskussairaalan traumaosastolle, jonka kiireisessä sykkeessä seurataan neljää sairaanhoitajaa (Lena Meriläinen, Iina Kuustonen, Leena Pöysti ja Tiina Lymi).

Jarkko Niemen Viikonloppulista

Siskonpedistäkin tuttu näyttelijä Jarkko Niemi on yksi sarjan miesnäyttelijöistä. ”Mun roolihahmo Sykkeessä on nuori kirurgi Holopainen, joka on taitava työssään, mutta aika taitamaton sosiaalisissa kanssakäymisissä.”

Vahvasti tiettyä ammattikuntaa seuraavia sarjoja on helppo katsoa kriittisesti etsien virheitä fiktion ja faktan välillä. Sykkeen todenmukaisuuteen onkin kiinnitetty erityisen paljon huomiota, joka on ollut näyttelijöillekin haaste. ”Haastavinta roolissa oli lääketieteellisen jargonian opettelu ja se miten niitä asioita voi sanoa luontevasti. Siinä oli aivan sairaan vaikeita repliikkejä.”

Niemi odottaa sarjan alkamista innolla ja toki näyttelijääkin jännittää nähdä valmiit jaksot televisiossa. Sykkeen alun jälkeen odotuksessa on Johanna Vuoksenmaan ohjaama ja Jarkon tähdittämä komediaelokuva Viikossa aikuiseksi, joka saa ensi-iltansa tammikuussa 2015. Mitä muuta näyttelijältä on tulevaisuudessa odotettavissa?

"Olen tehnyt nyt vaan pari pikkukeikkaa. Ihmisillä taitaa olla sellanen kuva, että oon tosi kiireinen, niin turha edes kysellä. Tai niin mä ainakin lohduttaudun! Mutta vuodenvaihteen jälkeen alan taas kuvata. mm. Siskonpetiä.”

Nyt Jarkko Niemi on koonnut sylillisen tyylikkään raukeita kappaleita alkavan viikonlopun kotiaamiasten taustamusiikiksi. Croissantit uuniin, kahvi tippumaan ja paina play.

Jarkko Niemen Viikonloppulista

1. Woodkid - I Love You
”Loistava jäbä, joka tekee hienoja biisejä ja uusia versioita. Hyvät videot myös.”

2. Paolo Nutini - Iron Sky
"Ehkä hienoin video ikinä, mahtipontinen biisi tekee aamukahvista juhlavan.”

3. Aino Venna - Kesäyö
"Rakastan.”

4. Mark Ronson - Ttoxic
"Loistava versio Riitun hitistä.”

5. Jay Z & Kanye West - No Church In The Wild
"Tää biisi on kans vaan hieno ja se tunnelma jonka se luo on musta hieno.”

6. Frank Ocean - Pyramids
"Loputon biisi. Tuntuu, että se vaan jatkuu jatkuu ja samaan aikaan toivoo ettei se loppuiskaan.”

7. - Walk This Way"
”Tykkään fiiliksestä”

8. Florence & The Machine - Drumming Song (acoustic version)
”Tää biisi on musta vaan aina yhtä hyvä - versio kun versio niin se on huumaava.”

9. The Head And The Heart - Rivers And Roads
"Muistuttaa hyvistä hetkistä.”

10. Chet Faker - 1998
"Tekee keittokomerostakin tyylikkään berliiniläisen brunssikeitaan, kun kajauttaa tän biisin yksiön seinille.”

Lue lisää: Syke

 • Elias Kaskisen aito erontuska liikutti Levylautakuntaa

  Jonsu ja Antti Paavilainen Levylautakunnassa

  Oliko todella hyvää musiikkia vai harvinaisen kiltti raati? Ainakin pistepussin nyörit oli löyhällä, kun viikon levyuutuuksia kuuntelivat Indicasta tuttu, nyt soolouraa tekevä Jonsu, Jean S:n. perustaja, bändinsä rinnalla sooloilua aloittava Antti Paavilainen sekä Ylen musiikkitoimittaja Susanna Vainiola Pisteet ja kommentteja 1.

 • Metsä huokaa ja hiljenee. Avaruusromua 17.12.2017

  Äänien ihmeellisessä maailmassa, metsissä ja maisemissa.

  Yhtäkkiä metsä hiljenee ympärillä. Linnunlaulu lakkaa ja metsä vaikenee. Valo tulee oudosta suunnasta. Kaikki on ylösalaisin. Kaikki on väärinpäin. Tuttu metsä on muuttunut vieraaksi paikaksi. Metsänpeittoon joutuneelle tulee omituinen, vieras olo. Metsänpeitto on suomalaisessa kansanuskomusperinteessä tila tai paikka, johon metsässä kulkeva ihminen tai kotieläin voi joutua. Metsänpeitossa kulkija joutuu metsänhaltijoiden ja maahisten maailmaan. Avaruusromussa seikkaillaan äänien ihmeellisessä maailmassa, metsissä ja maisemissa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Iskelmämiehet iskelmän puolella Levylautakunnassa

  Suomalaista Levylautakunnassa

  Suomalaisuuden lippua heiluteltiin Levylautakunnassa, jossa kuunneltiin poikkeuksellisesti vain kotimaisten tekijöiden uutuuksia. Arvioitaan antamassa iskelmäsanoittajat Ilkka Vainio ja Lasse Wikman sekä musiikkitoimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1. J.

 • Äärirajoille asti! Avaruusromua 10.12.2017

  Avaruusromussa matkataan retrohengessä.

  Osa kaikkein parhaasta taiteesta on tehty rajoitusten puitteissa. Usein kaikkein rohkein ja vaikuttavin elektroninen musiikki on syntynyt artistien käyttäessä saatavilla ollutta tekniikkaa sen äärirajoille asti. Tällaisia ajatuksia esittävät japanilaista videopelimusiikkia esittelevän kokoelman toimittajat. Tuntuu siltä, että he ovat oikeassa. Samat ajatukset pätevät musiikkiin laajemminkin. Avaruusromussa matkataan retrohengessä. Yllätyksiä Japanista, Suomesta, Yhdysvalloista, Ranskasta ja Saksasta. Toimittajana Jukka Mikkola.