Hyppää pääsisältöön

Oppia huippuratsastajilta verryttelyn katsomosta

Näkymä esteratsastusradalle katsomosta
Näkymä esteratsastusradalle katsomosta Kuva: Emmi Kähkönen oppia huippuratsastajilta verryttelyn katsomosta

Tämän vuoden HIHS:ssa pääsee seuraamaan kilparatojen lisäksi verryttelyä jäähallin harjoitushallissa.

ihmisiä esteratsastuskilpailun katsomossa
ihmisiä esteratsastuskilpailun katsomossa Kuva: Emmi Kähkönen oppia huippuratsastajilta verryttelyn katsomosta
kaksi nuorta naista istumassa katsomossa
kaksi nuorta naista istumassa katsomossa Kuva: Emmi Kähkönen oppia huippuratsastajilta verryttelyn katsomosta
Amateur Tourilla ratsastaneet Teresita Bremer ja Amanda Fredriksson siirtyivät oman suorituksensa jälkeen verryttelyalueen katsomoon seuraamaan nuorten hevosten valmistautumista.

- Oma verkka tuntui olevan paljon sekavampi ja esteet oli aseteltu hassusti. Tämä näyttää paljon selkeämmältä, kommentoi Amanda.

- Verkoissa on niin paljon eroja. Esimerkiksi poniverkassa kaahataan ja huipuilla on sitten ammattimaista ratsastusta, toteaa Teresita.

Amandan mielestä yleisölle avoin verryttely on hyvä juttu sekä yleisön että ratsastajan kannalta.

- Verkkaa katsoessa voi ottaa vinkkejä omaan ratsastukseen huippuratsasajilta. Nuorten hevosten verkka kiinnosti siksi, että täällä on taitavia ratsastajia.

- Yleisölle avoin verryttely on hyvä myös siksi, että ratsukko tottuu yleisöön jo verkassa. Itseäni ei kyllä kauheasti jännittänyt yleisö verryttelyssä, koska keskityin vaan hevoseen ja ratsastamiseen, jatkaa Amanda.

Myös Teresita otti verryttelyn rauhallisesti yleisöstä huolimatta.

- Ei se vaikuttanut mitenkään, vaikka kisaverkassa olikin katsojia. Olen kotonakin tottunut, että porukka katsoo, kun ratsastan. Välillä kuitenkin, jos on joku tuttu katsomossa, niin voi jännittää vähän enemmän.

Kaikilta voi oppia

Nuorten hevosten verryttelyä seurasi myös Soile Oinonen, joka tuli kannustamaan oman tallin ratsukoita Amateur Tourille.

Katsoja esteratsastuskilpailuiden katsomossa
Katsoja esteratsastuskilpailuiden katsomossa Kuva: Emmi Kähkönen oppia huippuratsastajilta verryttelyn katsomosta

- En ole tullut katsomaan verryttelyyn mitään tietty ratsukkoa, mutta yleisesti haluan katsoa, miten ammattilaiset verryttelevät rataa varten.

- Radalla huippujen ratsastuksessa on niin hienoja nyansseja, mitä ei välttämättä kisaradan aikana ehdi tajuta. Verkassa on aikaa katsoa hyvää ratsastusta pidempään.

Kolme kilparatsukkoa esteradalla
Kolme kilparatsukkoa esteradalla Kuva: Emmi Kähkönen oppia huippuratsastajilta verryttelyn katsomosta

Kaksi kilparatsukkoa esteradalla
Kaksi kilparatsukkoa esteradalla Kuva: Emmi Kähkönen oppia huippuratsastajilta verryttelyn katsomosta

HIHS:n aikana Soilen mielestä olisi mielenkiintoista seurata ainakin yhden huippuratsukon verryttelyn alusta loppuun, mutta kaikkien luokkien verryttely kiinnostaa.

- Taitavaa ja hyvää ratsastusta voi nähdä minkä luokan verryttelyssä tahansa. Amateur Tourillakin näin monta ratsukkoa, joissa ratsastajan ja hevosen välillä vallitsi harmonia ja hyppääminen oli siistin ja vaivattoman näköistä.

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.