Hyppää pääsisältöön

Talvinen Korkeasaari 1937

Aho & Soldanin kantaaottava lyhytfilmi esittelee eläinten arkipäivää Korkeasaaressa talvella 1937. Eläimet ovat valppaita vankeudessakin, mutta "hirvikin muistanee joskus", millaista oli elämä erämaassa.

Talvehtiminen vuonna 1889 perustetussa eläintarhassa sujuu rauhallisesti. Ketut ovat virkeitä, biisoni utelias, karhu perso makealle ja "kameeli kumma elukka". Ilves on saanut seurakseen kotikissan.

Tuuheaturkkinen susi köllii hangessa. "Siinä uinahdellessa tulee kenties mieleen...". Myös hirvi saattaa muistaa, millaista elämä vapaudessa oli vaikkapa silloin, kun kevätaurinko paistoi ja purot solisivat. Sinne saukkokin kaivannee.

Hienovarainen, mutta selvän sanoman sisältävä mykkäfilmi päättyy yläilmoihin vaaramaisemiin. "Kotka, ilmojen kuningas, on luotu näkemään maailma korkealta."

Teksti: Petra Himberg