Hyppää pääsisältöön

UMK 2015 - päätökset tehty

UMK15-logo
UMK15-logo Kuva: Yle uuden musiikin kilpailu 2015

Vuoden 2015 Uuden Musiikin Kilpailun kilpailijat on nyt valittu. Sekä jatkoon päässeille että karsiutuneille on ilmoitettu päätöksistä. Suuri kiitos vielä kerran kaikille osallistuneille artisteille, bändeille, biisintekijöille ja tuottajille!

Kilpailijat julkistetaan pressitilaisuudessa tammikuussa 2015. Pressiä voi seurata suorana osoitteessa yle.fi/umk. Suorat lähetykset alkavat helmikuussa ja tiedossa on häikäisevän hieno UMK-kausi!

Kommentit
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.