Hyppää pääsisältöön

We Want More -bändien taustalla suomalaiset huippumusiikkituottajat

DJPP ja JS16
Tuottajat DJPP ja JS16 DJPP ja JS16 we want more

We Want Moren bändit Kwan, Don Huonot, Miljoonasade, Mascara ja Neon 2 saivat paluutaan tukemaan suomalaiset huippumusiikkituottajat. Jokaisella bändillä on oma tuottaja/tuottajat, jotka tuottavat bändien uudet versiot kahdesta vanhasta hittikappaleesta sekä yhden uuden kappaleen.

Kwanin tuottajana toimii bändin aikoinaan koonnut Pauli Rantasalmi. Rantasalmi tunnetaan The Rasmus -yhtyeen kitaristina. Rantasalmi tuotti 2000-luvun alkupuolella Kwanin lisäksi Killer-yhtyettä.

Tuottaja Rake Eskolin
Tuottaja Rake Eskolin Tuottaja Rake Eskolin we want more


Don Huonojen musiikkituottajana nähdään Rauli ”Rake” Eskolin, joka on tuottanut vaikuttavan määrän suomalaisia bändejä ennen Don Huonoja. Raken tuottamia bändejä ja artisteja ovat muun muassa Haloo Helsinki, CMX, Neljä Ruusua, Ronya, Anna Abreu, Happoradio, Herra Ylppö & Ihmiset ja Apocalyptica.

Miljoonasade sai musiikkituottajakseen Arto Tuunelan. Tuunela on Pariisin kevät -yhtyeen solisti, lauluntekijä ja tuottaja.

Neon 2 toivoi saavansa nuorta ja tuoretta näkemystä riveihinsä. Heille valikoitui tuottajaksi Jonas Olsson, joka on kerännyt kannuksia Suomen lisäksi ulkomailla. Olsson on työskennellyt esimerkiksi Robinin, Pauli Hanhiniemen, Jannika B:n, Antti Railion, Poisonblackin, Rasmus Thuden (Tanska), Kristinia Debargen (USA) ja The Oceanin (Saksa) kanssa.

Mascara koki monta yllätystä We Want Moren aikana. Yksi yllätys oli tuottajakaksikko DJPP ja JS16, jotka tuottavat Mascaran uudet versiot vanhoista biiseistä Erittäin hyvä ja Assanvessankassa sekä uuden kappaleen Tänään, Tässä ja Nyt. DJPP eli Perttu Mäkelä on hiphop-DJ ja tuottaja, jonka tuottamia artisteja ovat mm. Stig ja Sini Sabotage. JS16 eli Jaakko Salovaara on tanssimusiikkituottaja ja -muusiikko. Tunnetuimmat JS16 tuottamat kappaleet suomalaiselle yleisölle lienee Bomfunk MC’s:n Freestyler ja Daruden Sandstorm.

Kuuntele DJPP:n ja Rauli "Rake" Eskolinin haastattelu tästä!

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua