Hyppää pääsisältöön

10 kysymystä putkiremontista

Putkiremontti-sarjan asiantuntijat Heimo Levamo, Kaisa Pekkala, Juha Salmi
Heimo Levamo, Kaisa Pekkala ja Juha Salmi keskustelevat putkiremonteista. Putkiremontti-sarjan asiantuntijat Heimo Levamo, Kaisa Pekkala, Juha Salmi Kuva: Yle putkiremontti

Putkiremontti-sarja tarjoaa asiantuntijoiden apua ja neuvoja: 10 videota ja 10 keskustelua siitä mitä putkiremontissa voi tapahtua. Kotien korjauskonkari Juha Salmi johtaa puhetta, putkiremontteja monelta kantilta katsonut Heimo Levamo ja isännöinnin asiantuntija Kaisa Pekkala antavat kaiken kokemuksensa käyttöön.

OSA 10: mikä on pahinta mitä voi tapahtua?

Putkiremontti-sarjan asiantuntijat pohtivat viimeisessä istunnossaan vielä sitä, miten valmistautua remonttiin ja miten löytää ne parhaat tekijät omalle tontille.

OSA 9: miten purkaa pahaa mieltä?

Miten remontin onnistumista mitataan ja miten olisi ongelmien jälkipyykki parhaiten hoidettavissa?

OSA 8: kuka korjaa viat?

Asiantuntijat ovat tiukasti sitä mieltä, että remonttifirman pitäisi vain korjata Satopihlajan saumaongelmat nopeasti: turha vetvominen siitä mitä kukin seinässä näkee on vain ajanhukkaa. "Pienet asiat kannattaisi korjata alta pois, se että rupeaa väittelemään onko laatta väärin vai ei, niin se vaan pahentaa tilannetta", Heimo Levamo arvioi monen vuoden kokemuksella myös rakennuspuolelta.

OSA 7: miten välttää ongelmat remontissa?

Putkiremontti-sarjan taloyhtiössä paljastui ongelmia saunassa, kun laatat putoilevat kiukaan takaa. Lisäksi asukkaiden kylpyhuoneiden saumat herättävät epäilyksiä. Nettivideolla asiantuntijaraati pohtii, miten välttää ikävät yllätykset.

OSA 6: kuinka viesti menisi perille?

Putkiremontissa tulee asukkaalle yhtäkkiä ihan uusi sanasto opeteltavaksi. Sarjan asiantuntijat keskustelevat nettivideolla siitä, miten tiedontulva saataisiin rajattua niin, että asukkaat tietävät mitä on sovittu.

OSA 5: kuka johtaa putkiremonttia?

"Roolinjako on avainasemassa. Harva taloyhtiön hallitus ymmärtää kuinka paljon ihmisiä hankkeeseen liittyy", pohtii Kaisa Pekkala asiantuntijaraadin keskustelussa.

OSA 4: miten kauan remontti kestää?

Putkiremontti kestää 10-13 viikkoa, kun tehdään urakka perinteisellä tavalla, jossa korvataan kaikki putket ja laitetaan kylpyhuoneet täysin uusiksi. Sarjan asiantuntijat pohtivat keskustelussaan, että miten hankaluuksia voisi helpottaa.

OSA 3: millaiset muutokset kotiin ovat mahdollisia?

Jokaisen lisäremontteja kotiinsa suunnittelevan kannattaa muistaa, että esimerkiksi kylpyhuoneen laajennus - vaikka vaatehuoneen puolelle - tarvitsee rakennusluvan.

OSA 2: mikä remontissa maksaa?

Putkiremontti-sarjan talossa urakan hinta asettui noin 600 euroon neliöltä. Mutta neliöhinta ei kerro suoraan mitä urakkaan sisältyi. Asiantuntijaraadin Heimo Levamo on kuullut jopa yli tuhannen euron neliöhinnoista, mutta silloin tehdään paljon muutakin kuin putket.

OSA 1: milloin remontti pitää aloittaa?

Jos taloyhtiössä asiat hoidetaan huonosti, tulee putkiremontin tarve yllätyksenä. Tarve huomataan vasta sitten, kun vesivahinkoja alkaa sattua, ja niiden korjaaminen on aina erittäin kallista työtä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua