Hyppää pääsisältöön

Erilainen muurahaistyttö Caru seikkailee

Piirrostarina muurahaiskeossa syntyneen Caru-tytön seikkailuista on tarina kasvamisesta, erilaisuudesta ja oppimisesta. Tarinan on kirjoittanut Kristiina Taivalvuo ja kaunis piirroskuvitus on Aivo Taivalvuon käsialaa.

Tarinan päähahmo on nuori Caru-tyttö, joka saa heti kuoriutumisestaan lähtien huomata olevansa varsin erilainen muurahaiskeon asukas. Carun äiti ja muurahaiskeon kuningatar Carufa tietää Carun kohtalosta enemmän kuin haluaa heti paljastaa. Ensin tytön on kuitenkin opittava itse kotipesää ympäröivästä maailmasta ja elämästä.

Reipas ja utelias Caru lähtee siis seikkailulle maailmaan, joka ei harmi kyllä ole vain kaunis ja ystävällinen paikka. Kymmenosainen piirrossarja kuljettaa katsojan mukaan Carun jännittävään ja opettavaiseen seikkailuun.

Sarjaa esitettiin televisiossa ensimmäisen kerran vuosina 1980–81. Tarinan kertojana ja hahmojen ääninäyttelijänä toimi Jarmo Koski. Sarja on uusittu televisiossa kahdesti, vuosina 1982 ja 1990. Sarjasta julkaistaan Elävässä arkistossa otteita tekijänoikeudellisista syistä.

Tietolaatikko

Aivo Taivalvuon sarjaan tehtyjä piirroksia on käytetty myös Arabian koristelautassarjan kuvituksena.

Kommentit