Hyppää pääsisältöön

Mannan Blackbird hypnotisoi kuulijan herkillä sanoituksilla ja koukuttavalla tunnelmalla

YleX:n Viikon albumina soi Mannan Blackbird.

Manna // Kuva: Soliti

Manna julkaisi neljännen Blackbird-sooloalbuminsa viime perjantaina. Laulaja on vaikuttanut viime aikoina myös Kerkko Koskinen Kollektiivissa, joka vahvisti hänen käsitystään siitä, miten hän haluaa omia kappaleitaan laulaa. Kolmen vuoden aikana on syntynyt albumi, joka vangitsee kuulijansa herkkien sanoitusten ja tunnelmallisten melodioiden avulla.

Manna yllättyi levyn saamasta positiivisesta huomiosta, sillä hän pelkäsi sen olevan liian sisäänpäin kääntynyt.

- Aloin tehdä levyä itselleni tietämättä, mitkä kappaleet päätyisivät levylle. Näin levystä tuli teeskentelemätön. Sisäänpäin kääntyneisyys ei toiminutkaan halvaannuttajana, vaan se mahdollisti aidon tunteen, joka välittyy kuulijoille.

Manna on miettinyt levyn kaaren tarkkaan. Hän muutti albumin biisijärjestystä viime tingassa, koska halusi kokonaisuudesta toimivan. Mannalle oli tärkeää, että levy päättyy valoisiin tunnelmiin, sillä kokonaisuus alkaa surumielisillä kappaleilla.

- Minulle suurin arvo musiikissa on aina ollut taiteellinen, ei ainoastaan myyntiluvut tai radiohitit. Ne ovat ihania lisiä, mutta levyä tehdessä on rehellisempää olla ajattelematta niitä. Näin päästään eri tasoille. Se on perspektiivivalinta, lähdetäänkö tekemään hittiä vai tehdäänkö taidetta.

Albumilta löytyy herkkiä ja henkilökohtaisia kappaleita sekä voimakkaita toivoa antavia biisejä. Manna pitää albumia matkana ja kokonaisuutena ja suositteleekin kuulijoita kuuntelemaan sen alusta loppuun.

Kuuntele lisää Mannan kertomuksia ja mietteitä Blackbird-albumista kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuoroissa!

Linkki Mannan Blackbird spotify-listaan