Hyppää pääsisältöön

Maria Peura: Ja taivaan tähdet putoavat

kirjailija Maria Peura
Kirjailija Maria Peura kirjailija Maria Peura Kuva: Heini Lehväslaiho maria peura

Maria Peuran kirja kertoo Annista ja hänen murrosikäisestä tyttärestään, Mirkasta. Äidin elämä ei ollut helppoa lestadiolaisalueella Lapissa. Sieltä ovat peräisin äidin mielenterveysongelmat, jotka ovat periytyneet myös Mirkalle.

Tyttären mieli on järkkynyt, ja hän hakeutuu terapeutin hoitoon. Mutta terapeutti Dmitri onkin enemmän puoskari kuin ihmismielen eheyttäjä.Tarina osoittaa kuinka altis herkkä ja epätoivoinen ihminen on ulkopuoliselle manipuloinnille.

Kirjailija Maria Peura kirjoittaa romaanissaan henkilökohtaisista kokemuksistaan. Hän on joutunut terapeuttipuoskarin johdateltavaksi itsekin. Peura kuvaa myös uskonlahkoja ja kultteja vaarallisiksi yhteisöiksi herkkämielisille ihmisille.

Maria Peura keskustelee kirjastaan toimittaja Seppo Puttosen kanssa.


Ylen Radio 1 Viikon kirja 4.11. klo 17.20 ja uusinta 9.11. klo 8.05.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri