Hyppää pääsisältöön

14 Wikipedia-sivua, joiden vuoksi menetät yöunesi

Wikipedian pelottavimmat sivut saavat sydämen pamppailemaan ja pelonsekaisen hien otsalle. Ovatko nämä urbaaneja legendoja vai eivät?

Tässä ovat 14 karmivinta Wikipedia-sivua.

Halloween-viikon kunniaksi YleX listasi 14 karmivaa Wikipedia-sivua, joiden vuoksi ensi yönä on syytä jättää yövalo palamaan.

Mustasilmäiset lapset

Mustasilmäisten lasten oletetaan olevan paranormaaleja olentoja, jotka muistuttavat 6–16-vuotiaita vaaleaihoisia lapsia, joilla on mustat silmät. Mustasilmäisiä lapsia on väitteiden mukaan nähty liftaamassa tai asuntojen läheisyydessä. Daily Star uutisoi syyskuussa 2014, että lapsia on nähty enemmän kuin koskaan ennen.

englanniksi

June ja Jennifer Gibbons

June ja Jennifer Gibbons ovat vuonna 1963 Walesissa syntyneet kaksoset. He elivät lapsuutensa mykkinä puhuen vain toisilleen ja heidän siskolleen. He päättivät, että toisen on kuoltava, jotta toinen voisi elää normaalia elämää. Luonnollisesti.

englanniksi

Carl Tanzer rakasti ruumista.

Carl Tanzer

Carl Tanzer oli saksalainen radiologi, jolle kehkeytyi suunnaton pakkomielle erääseen naispotilaaseensa. Kaksi vuotta potilaan kuoleman jälkeen Tanzer kaivoi hänet haudastaan ja eli ruumiin kanssa seitsemän vuoden ajan.

englanniksi

”Locked-in” -oireyhtymä

”Locked-in” -oireyhtymä tarkoittaa tilaa, jossa ihminen on muuten täysin ennallaan, mutta ei pysty liikkumaan eikä kunnolla edes nielemään.

suomeksi
englanniksi

Taidetta vai iljettävää?

Rottakuningas

Rottakuninkaaksi kutsutaan ilmiötä, jossa joukko nuoria rottia takertuu toisiinsa hännistään ja jaloistaan. Takertumisen syy on luultavasti ahtaissa käytävissä ollut veri tai uloste, joka on tahmannut rotat.

suomeksi
englanniksi

Flatwoodsin hirviö

Kuusi poikaa lähti paikantamaan taivaalta pudonnutta palavaa esinettä. Putoamispaikalta löytyi halkaisijaltaan kolmemetrinen leijuva esine, jonka vieressä oli leijuva olento, jolla oli punaiset kasvot. Olento piti sihisevää ääntä ja lähestyi nuoria leijuen.

suomeksi
englanniksi

Ufo-havainto vuodelta 1952.

UFO-havainnot

Viimeksi nähty lokakuussa 2014. Näitä on monia.

englanniksi

Benjaman Kyle

Benjaman Kyle löydettiin Yhdysvaltojen Georgiasta vuonna 2004. Hän ei tiedä kuka hän on. Tutkijat eivät ole löytäneet ketään, joka tunnistaisi hänet. Kyse on ainoa Yhdysvaltojen kansalainen, joka on listattu kadonneeksi, vaikka hän ei sanan varsinaisessa merkityksessä ole kadonnut.

englanniksi

Clinton Road

Yhdysvaltojen kauhistuttavin autotie. Tiellä on legendojen mukaan nähty useita paranormaaleja ilmiöitä, kuten kummituksia ja noitien kokoontumisia. Jotkut ovat nähneet oudosti pukeutuneita ihmisiä, jotka vain tuijottavat eivätkä puhu mitään. Joskus ihmiset ovat yhtäkkiä kadonneet.

englanniksi

Näitä tyyppejä varten yölamppu on erittäin tarpeellinen.

Varjoihmiset

Näitä ei halua nähdä viimeisenä sulkiessaan lampun.

suomeksi
englanniksi

Itsesytyntä

Spontaani itsesyttyminen on ilmiö, jossa ihminen syttyy palamaan ilman näkyvää syytä. Tapauksia on listattu useita. John Bentleyn tapauksessa hänestä oli jäänyt jäljelle vain kasa tuhkaa ja puolikas jalka. Lattiaan oli syntynyt pieni reikä, muuten kylpyhuone, jossa hän paloi sekä muu talo olivat säilyneet käytännössä vaurioitta.

suomeksi
englanniksi

Edward Mordake

Edward Mordake oli 1800-luvulla elänyt mies, jonka pään takaosassa oli toiset kasvot. Toiset kasvot eivät pystyneet puhumaan, mutta ne pystyivät itkemään ja nauramaan. Mordaken mukaan kasvot kuiskailivat hänelle öisin. Lopulta Mordake tappoi itsensä. 

englanniksi

Djatlovin solan onnettomuuden syy ei ole selvillä.

Djatjovin solan onnettomuus

Yhdeksän henkilön retkikunnan jäsenet menehtyivät Pohjois-Uralilla Venäjällä vuonna 1959. Vaellusryhmän teltta oli revitty auki. Retkikunnan jäsenet löytyivät kuolleina lähistöltä. Heillä ei ollut kenkiä jaloissaan. Ruumiissa ei ollut ulkoisen väkivallan merkkejä, mutta kahdella uhrilla oli kallonmurtumia, kahdella kylkiluunmurtumia ja yhdeltä puuttui kieli. Neuvostotutkijoiden johtopäätöksen mukaan kuolemat aiheutti tuntematon pakottava voima.

suomeksi
englanniksi

Cotardin oireyhtymä

Toiselta nimeltään elävän kuolleen syndrooma on tila, jossa ihminen luulee olevansa kuollut tai että häntä ei ole olemassa.

suomeksi
englanniksi