Hyppää pääsisältöön

Kansainvälinen Counter-Strike -finaali nähdään Ylellä

Ison E-urheilutapahtuman lähetykset tuovat ruutuihin muun muassa Counter-Strike: Global Offensiven finaalin.

Counter-Strike.

Yle panostaa lisää e-urheilun televisioimiseen, sillä marraskuussa lähetetään suorana Counter-Strike -finaali ruotsalaistapahtuma DreamHack Winter 2014:stä. Tapahtuma järjestetään 29. marraskuuta.

Yle TV 2:n ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma kertoo, että televisionnin valmistelut aloitettiin heti elokuisen Assembly-lähetyksen jälkeen.

- Saimme erittäin paljon myönteistä palautetta elektronisen urheilun huomioimisesta tv:ssä. On iloa ja kunnia tarjota sitä enemmän, etenkin kun kyseessä on maailman suurin pelifestari DreamHack, Saaranluoma sanoo.

DreamHackin juontavat Assembly-lähetyksestä tutut Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa. Lähetykset alkavat Yle Areenassa jo perjantaina 28. marraskuuta.

Assemblyn Areena- ja tv-kokonaisuuksista vastannut tuottaja Juha Lahti kertoo, että nettilähetyksiä on luvassa kaiken kaikkiaan yli sata.

- On huikeaa päästä tekemään lähetystä DreamHackista Suomeen. Counter-Strike: Global Offensivehan on myös Ruotsissa erittäin kovassa suosiossa. Ruotsalaisella Ninjas in Pyjamas -joukkueella on jopa nimikkoaterioita suuressa hampurilaisravintolaketjussa, Lahti kertoo.

Televisionnin ja nettilähetysten aikataulut kerrotaan myöhemin muun muassa TV2:n Facebook- ja Twitter-tileillä.

Ylellä on myös E-urheilusaitti, johon päivittyy uutta sisältöä aiheesta.