Hyppää pääsisältöön

Selkäpiitä karmivia kauhuääniä

Halloween-tunnelmaan voi virittyä Ylen arkiston kauhutehosteiden parissa.

Kello lyö kumeasti 12 kertaa. On tullut keskiyö. Tuuli ulvoo ulkona, vai oliko se sittenkin susi? Salama lyö taivaan kirkkaaksi, ja silloin takaa kuuluu lähestyviä askeleita. Pulssi kiihtyy, sydän pomppaa kohta ulos rinnasta...

Ylen arkiston kauhutehosteilla pääsee virittäytymään selkäpiitä karmivaan tunnelmaan. Tehosteita on äänitetty 1950-luvulta aina 2000-luvulle. Muita Ylen arkiston tehosteita löytyy kansainväliseltä Freesound-nettisivustolta.

 • Filmivälähdyksiä Suomen kaduilta ja kedoilta vapaaseen käyttöön
 • Valokuvia vapaaseen käyttöön
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

   Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

   Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

   Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

   Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

  Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto